RE/MAX Romania, franciza locala a liderului mondial in real-estate cu acelasi nume, mizeaza in acest an pe dublarea business-ului obtinut din comisioanele din tranzactii imobiliare comparativ cu nivelul din 2014, pana la circa un milion de euro. "In ultimul an, ne-am concentrat activitatea pe extinderea retelei de francize imobiliare RE/MAX. Astfel, daca la finele lui 2014 aveam sapte birouri, in acest moment am ajuns la 13, acoperind opt orase din intreaga tara. Cresterea numarului de agentii si serviciile oferite au avut un puternic impact in business-ul companiei", a declarat Razvan Cuc, directorul regional al RE/MAX Romania.
In 2014, incasarile obtinute de companie din comisioanele pe tranzactii imobiliare s-au situat la aproximativ 450.000 de euro.
Pentru 2016, conducerea RE/MAX Romania vizeaza cresterea afacerilor, precum si dezvoltarea retelei de francize. Astfel, compania isi mentine obiectivul de a ajunge la 110 birouri francizate si la peste 1.000 de agenti imobiliari, in urmatorii zece ani. "O influenta importanta in evolutia pozitiva a afacerilor a avut-o si dezmortirea pietei imobiliare rezidentiale. Astfel, inca de la inceputul anului in curs, s-a putut simti un reviriment si, pana in acest moment, datele noastre arata ca, la nivel de piata, numarul tranzactiilor realizate a fost mai mare cu 5% comparativ cu 2014", a mai spus managerul RE/MAX Romania.
Totodata, conducerea companiei are in vedere extinderea in Bucuresti, unde are numai un singur birou si va deschide alte doua pana la finele anului curent. Pe termen mediu, planurile francizei vizeaza dezvoltarea a 25 de unitati RE/MAX in Capitala.
Referitor la piata imobiliara din Bucuresti, Razvan Cuc a remarcat dezvoltarea semnificativa a sectorului rezidential. "Acest sector a inregistrat cresteri in ceea ce priveste oferta de locuinte in acest an, iar prin programul guvernamental Prima Casa, locuintele cu preturi cuprinse intre 30.000 de euro si 80.000 de euro au fost printre cele mai numeroase din punct de vedere al tranzactiilor efectuate. Pe segmentele medii de pret, de peste 85.000 de euro si pana la 150.000 de euro, numarul ofertelor noi a fost, in acest an, foarte mic, iar gradul de absorbtie, precum si oferta, sunt atenuate de lipsa de finantari facile pentru aceste nivele. In ceea ce priveste segmentul rezidential de lux, cu locuinte de peste 150.000 de euro, acest an a adus o stabilitate, deoarece aceste apartamente se cumpara prin aport integral din partea cumparatorilor sau prin cote de finantare mai reduse si presiunea pe pret este mai mare. In plus, cererea pe aceste segmente este mai mica fata de oferta", a mai spus Razvan Cuc.
***