RO EN
Košík je prázdný

HUNEDOARA va deveni un oras modern si prietenos cu mediul

In perioada urmatoare, Primaria Municipiului Hunedoara va demara o serie de proiecte importante pentru infrastructura orasului, avand ca directie de actiune Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) aprobat de Consiliul Local in 2018. Conform administratiei, printre primele lucrari ce vor fi realizate se afla modernizarea transportului din municipiu, prin investitii in transportul public ecologic pe coridoarele de est, central si vest ale orasului. Proiectul presupune implementarea unui proiect integrat de reconfigurare a spatiului urban si de construire/ modernizare a tuturor elementelor de infrastructura ale orasului. Concomitent, municipalitatea va derula si alte proiecte de regenerare a Hunedoarei.
Interviu cu Dan Boboutanu, primarul municipiului Hunedoara.
 
- Ce vor presupune, in mare, investitiile in regenerarea orasului?
- In perioada urmatoare, vom implementa un proiect de sprijinire a regenerarii municipiului, prin revitalizarea comunitatii. Printre investitiile incluse se afla reabilitarea strazii Castelului, reabilitarea, modernizarea, infiintarea si dotarea Centrului de tineret, dar si reabilitarea si modernizarea Albiei Raului Cerna. Imbunatatirea calitatii vietii va fi realizata prin asigurarea accesului la serviciile de baza si prin protejarea mostenirii culturale si naturale din spatiul urban, in vederea realizarii unei dezvoltari durabile. Mai avem in plan si revitalizarea Centrului Istoric al orasului, ce va insemna investitii in obiective culturale si spatii publice prin reabilitarea, modernizarea si infiintarea/ dotarea Muzeului Fierului, dar si reabilitarea si modernizarea Parcului Libertatii, situat in zona de protectie a Ansamblului urban "Piata Libertatii" si in apropierea Castelului Corvinilor, care va fi, la randul sau, restaurat si valorificat. Zona de pe Bd. Corvin va fi transformata in centru pietonal, iar albia raului Cerna va fi reabilitata.
 
- Ce proiecte sunt in derulare, in acest moment?
- In prezent, in Hunedoara sunt in executie mai multe proiecte ce vor schimba fata orasului, precum realizarea infrastructurii de comunicatii si control al accesului in zona pietonala B-dul Corvin si platoul Casei de Cultura, reabilitarea fantanilor arteziene, constructia de locuinte ANL, precum si reabilitarea si modernizarea unor spatii educationale. In plus, in perioada de programare a fondurilor europene 2014-2020, prin ADR, UAT municipiul Hunedoara a depus 22 de cereri de finantare care, in acest moment, se afla in diferite stadii de implementare, contractare si evaluare.
 
- Care este zona cu cel mai mare potential de dezvoltare din oras?
- La momentul actual, zona cu cel mai mare potential de dezvoltare din Hunedoara este Bd. Corvin.
 
- Care sunt cele mai mari probleme pe care le intampinati in desfasurarea activitatii?
- Cea mai mare problema este lipsa ofertantilor la procedurile de atribuire, ca urmare a modificarilor legislative recente, precum OUG nr. 114/2018, in special art. 71, ce se refera la codul muncii si remunerarea constructorilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter