RO EN
Košík je prázdný

ATHENAEUM CONSTRUCT: Compania lucreaza numai cu personal calificat

Societatea Athenaeum Construct a inceput, in luna octombrie 2010, lucrarile de consolidare si reamenajare a unui imobil amplasat pe strada Sf. Ecaterina nr. 3, Bucuresti. Construita in anul 1920, cladirea (S+P) reprezinta un obiectiv de interes public al Administratiei Spatiilor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), avand functiunea de centru pentru servicii medicale. Lucrarile urmeaza sa se finalizeze in vara anului in curs, iar in momentul de fata se afla in executie elemente precum tencuieli exterioare, invelitoare si structura subsolului. “Reconsolidarea structurii se va finaliza in aproximativ doua luni, dupa care vom incepe lucrarile la finisaje. Estimez ca prin iunie, iulie imobilul va fi pus la dispozitia Primariei Municipiului Bucuresti”, a precizat Gabi Pirvu, diriginte de santier. Proiectantul lucrarii a fost firma Proiect Bucuresti Grup. Referindu-se la situatia economica delicata si eventualele intarzieri care ar putea fi cauzate de aceasta, dirigintele de santier a adaugat: “Nu as putea spune ca am avut fluctuatii de personal, intrucat preferam sa lucram cu angajatii proprii, rareori apeland la subantreprenori. Strategia firmei s-a bazat intotdeauna pe utilizarea profesionistilor, chiar daca nivelul costurilor serviciilor asigurate este pe masura. Este un rationament simplu: daca incerci sa economisesti, contractand muncitori necalificati, pierderile vor fi pana la urma mult mai mari. In primul rand, se risipeste timp, iar in al doilea rand nivelul de stres este crescut si, de cele mai multe ori, trebuie adusi lucratori de specialitate pentru a rezolva problemele. Asa ca echipa de muncitori pe care ne bazam a fost formata in timp, pe temeiul experientei si al pregatirii profesionale”. Nici problema materialelor de constructii nu a ramas nediscutata, Gabi Parvu fiind de parere ca, odata cu declansarea crizei economice generale, preturile acestora au scazut, nesesizandu-se, insa, o calitate inferioara. Cu toate acestea, produsele inovatoare au ramas la acelasi nivel al costurilor ca in anii precedenti. Un alt dezavantaj al acestora ramane faptul ca lucratorii nu stiu inca sa le foloseasca sau sa le dozeze corect. Este nevoie de timp pentru a fi instruiti si timpul costa bani, in special in aceasta perioada. “Tehnologiile si materialele inovatoare conduc la o executie rapida, acestea fiind de regula mai fiabile in comparatie cu solutiile clasice. La Spitalul de pe strada Constantin Gorgos, din sectorul 3, am folosit anul trecut astfel de materiale, rezultatele finale fiind deosebite", a subliniat reprezentantul Athenaeum Construct.
Sunt necesare modificari legislative pentru eliminarea abuzurilor
Desi dupa demararea lucrarilor s-au descoperit la nivelul subsolului grinzi ascunse si un zid transversal, problema a fost rezolvata, datorita relatiei dintre antreprenor si proiectantul Horia Padureanu. “Din fericire, lucram intr-o maniera constructiva cu proiectantul acestei lucrari, care ne raspunde cu promptitudine si eficienta de cate ori avem probleme. Conditiile meteorologice ne-au amanat insa putin planurile, pentru ca, desi nu a fost o iarna grea, gerul nu ne-a permis sa turnam betonul la timp sau sa executam de tencuielile exterioare.” Despre cota unica de impozitare, Gabi Pirvu este de parere ca poate duce la falimentul a numeroase firme mici si mijlocii. “Impozitul progresiv este preferabil si ar trebui sa utilizam experienta altor state din Europa si sa observam ca acolo pana si amenzile sunt progresive: pentru aceeasi abatere suma de plata este diferita, in functie de veniturile personale. Nici noul cod al muncii nu este satisfacator. Intr-adevar exista un abuz initial, angajatorul fiind pus aproape in imposibilitatea de a face concedieri. Insa, acum, situatia se prezinta la polul opus: legea este conceputa in asa fel, incat angajatii se pot confrunta cu numeroase probleme din partea angajatorului”, a concluzionat Gabi Pirvu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter