RO EN
Košík je prázdný

AmCham: Sa nu sacrificam dezvoltarea pe termen lung pentru castiguri imediate

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) face apel catre decidentii politici pentru transparenta si viziune pe termen lung in definirea pachetului de masuri pentru reducerea deficitului bugetar, in asa fel incat sa nu fie sacrificata cresterea economica pe termen lung pentru "castigurile pe termen scurt".
"Mediul de afaceri intelege urgenta accelerarii demersurilor de consolidare fiscal-bugetara pentru incadrarea in tinta de deficit bugetar si nevoia corectarii derapajelor care genereaza costuri de oportunitate pentru Romania, culminand cu pericolul suspendarii fondurilor europene. Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) reprezinta cel mai mare, daca nu singurul, stimul pe care il avem nu doar pentru a evita intrarea in recesiune economica, ci si pentru a asigura o crestere economica sustenabila. Drept urmare, nu ne permitem riscul de a compromite absorbtia acestor fonduri", au transmis vineri reprezentantii AmCham Romania.
Acestia isi exprima ingrijorarea ca masurile luate "intempestiv si insuficient analizate" pot avea efecte negative, inclusiv asupra inflatiei si cresterii economice.
"La fel ca in trecut, ne exprimam ingrijorarea insa ca masurile luate intempestiv si insuficient analizate, desi pe termen scurt genereaza venituri bugetare, pe termen mediu si lung pot avea efecte directe sau secundare negative, inclusiv asupra inflatiei si cresterii economice. Altfel spus, sa nu sacrificam cresterea economica pe termen lung pentru castigurile pe termen scurt", se mentioneaza in comunicatul AmCham, remis AGERPRES.
AmCham reitereaza sprijinul comunitatii de afaceri pentru reasezarea sistemului fiscal pe baze echitabile si stimulative si pentru eliminarea tuturor portitelor de optimizare fiscala care lasa loc de abuzuri, mentionand ca sunt esentiale: evitarea impactului negativ asupra cresterii economice, maximizarea colectarii la buget, stimularea investitiilor si sinergia dintre strategia de dezvoltare economica si politicile fiscale.
"Intelegem din spatiul public ca exista diverse scenarii de masuri si politici fiscale in analiza la nivelul Guvernului, precum si o consultare cu Comisia Europeana, insa, ca intotdeauna, solicitam un dialog transparent cu mediul de afaceri, inainte ca o decizie finala sa fie asumata, intrucat ne dorim sa fim parte din solutie", se precizeaza in documentul transmis de reprezentantii AmCham Romania.
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.
AmCham Romania a fost infiintata in anul 1993 si anul acesta aniverseaza 30 de ani de prezenta si activitate in Romania.
In prezent, cele peste 530 de companii americane, internationale si romanesti, membre ale comunitatii AmCham Romania, activeaza in 32 sectoare economice, asigura impreuna peste 250.000 de locuri de munca si au investit peste 20 miliarde de euro in Romania.
Cifra de afaceri cumulata a membrilor AmCham se ridica la 65 de miliarde de euro. Fiecare milion de euro suplimentar la cifra de afaceri creeaza alte 10 locuri de munca in economie. Valoarea adaugata generata de membrii AmCham, de 29,1 miliarde de euro, reprezinta 12,1% din PIB-ul Romaniei (2021).
AmCham Romania este un membru acreditat al Camerei de Comert a SUA si face parte din reteaua europeana a Camerelor de Comert Americane. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter