RO EN
السلة فارغة

BOSCH: Crestere de 22% a afacerilor anuale, la peste 322 milioane de euro

Veniturile raportate de grupul Bosch in Romania pentru anul 2016 au ajuns la circa 1,5 miliarde lei (322 milioane de euro), in crestere cu 22% fata de nivelul din 2015. Vanzarile totale nete, inclusiv cele interne catre companiile afiliate si cele ale firmelor neconsolidate din grup, s-au plasat la 2,7 miliarde lei (592 milioane de euro), fiind cu peste 58% mai mari decat cele din anul anterior. Toate diviziile au raportat evolutii optime, inclusiv cele de scule electrice si din domeniul termotehnicii.
"Ne asteptam ca vanzarile sa continue sa creasca, deoarece cautam in permanenta noi domenii de expansiune in toate sectoarele de activitate. In primul trimestru din 2017, compania noastra a atins din nou o crestere semnificativa, de doua cifre procentuale, a vanzarilor", a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul grupului Bosch in Romania.
In prezent, compania detine aproximativ 5.000 de angajati in tara noastra, numarul acestora majorandu-se cu peste 50% in ultimele 12 luni.
Tot in 2016 compania a investit aproximativ 282 milioane de lei (63 milioane de euro), in special pentru continuarea dezvoltarii sectiilor de productie din Cluj-Napoca si Blaj. In acest an, compania va continua sa investeasca in dezvoltarea activitatii la nivel national, avand in plan extinderea capacitatilor de fabricatie, plus constructia unui depozit de 20.000 mp si a unei cladiri de birouri in cadrul unitatii de la Blaj, precum si majorarea productiei si constructia unui Centru Multifunctional la fabrica din Jucu (judetul Cluj). "Acesta va fi dedicat in special formarii elevilor in cadrul sistemului de invatamant dual, dar si dezvoltarii continue a angajatilor Bosch", a precizat Mihai Boldijar.
 
Evolutii importante ale vanzarilor de scule electrice si echipamente HVAC
Conform datelor Bosch, sectorul de tehnologie pentru constructii si energie a inregistrat o dezvoltare optima anul trecut. Vanzarile de scule electrice au consemnat o crestere de doua cifre in 2016, in special datorita majorarii de peste 30% a livrarilor de aparate de masura si unelte pentru gradinarit. "Ne-am extins prezenta in magazinele de bricolaj si am inregistrat, totodata, o majorare semnificativa a ponderii vanzarilor online", a precizat Mihai Boldijar.
In ceea ce priveste divizia de termotehnica, grupul Bosch a inregistrat cresteri ale vanzarilor la nivelul tuturor segmentelor de produse. "La nivel european, Bosch este cel mai mare producator european de centrale in condensare. In Romania, in ultimii doi ani am raportat evolutii procentuale de trei cifre pe acest segment si ne indreptam spre pozitia de lider in domeniu. Estimam un volum al pietei de centrale termice din Romania la circa 180.000 de unitati anual, din care 90% reprezinta echipamente in condensare. Piata va creste in perioada urmatoare avand in vedere numarul mare de constructii rezidentiale anuntate", a precizat Adrian Balsanu, seful diviziei de termotehnica din cadrul Robert Bosch SRL.
O evolutie importanta a fost raportata si in cazul vanzarilor de cazane industriale. Conform datelor companiei, Bosch a instalat in Romania un parc de peste 400.000 de unitati in ultimii 20 de ani. In zona comerciala, cazanele Buderus sunt instalate in mai mult de jumatate din proiectele comerciale construite in ultimii ani in Romania.
***
Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de 22 de ani si detine, in prezent, patru entitati juridice active in tara noastra. Pe langa centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj si unitatile de productie din Cluj-Napoca si Blaj, Bosch mai opereaza si o fabrica de tehnica liniara in Blaj, precum si un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO), in Timisoara. In Bucuresti, grupul detine un birou de vanzari pentru produsele diviziilor Solutii de mobilitate, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie, precum si o filiala a BSH Hausgeräte GmbH, activa pe piata electrocasnicelor.
La nivel international, grupul german a incheiat anul 2016 cu vanzari de peste 73 miliarde euro, avand 390.000 de angajati.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter