RO EN
السلة فارغة

CE: Masurile de aparare comerciala protejeaza peste 460.000 de locuri de munca

Masurile comerciale adoptate de Uniunea Europeana in 2021 au protejat in mod direct un numar de 462.000 de locuri de munca din UE in sectoare de productie cheie, cum ar fi aluminiul, otelul, ceramica si tehnologiile verzi, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.
Acest lucru demonstreaza ca masurile adoptate de Uniune sunt eficace in apararea producatorilor din UE de practicile comerciale internationale neloiale.
Comisia Europeana a publicat marti raportul sau anual privind activitatile de aparare comerciala ale UE din 2021.
"Apararea producatorilor si a lucratorilor europeni de daunele provocate de cei care nu respecta normele comerciale este esentiala. Asigurarea unui comert echitabil este mai importanta ca niciodata in mediul global dificil din prezent si atunci cand securitatea aprovizionarii este amenintata. Nu putem permite ca importuri care fac obiectul unui dumping sau al unor subventii sa prejudicieze industria Uniunii. Iata de ce asigurarea efectiva a respectarii si implementarii masurilor noastre de aparare comerciala ramane o prioritate majora pentru Comisia Europeana", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepresedinte executiv si comisar pentru comert.
Prin combaterea importurilor neloiale de produse cu importanta cruciala pentru lanturile valorice din domeniul surselor regenerabile sau cel digital, cum ar fi componentele turnurilor eoliene sau fibrele optice, masurile comerciale adoptate de UE incurajeaza investitiile in productia moderna si in dezvoltarea cercetarii, ambele esentiale pentru mentinerea aprovizionarii, a cresterii economice, a stabilitatii locurilor de munca si a veniturilor in aceste industrii in Europa. Ele sprijina totodata Pactul verde european si Agenda digitala pentru Europa.
Asa cum rezulta din raportul anual pe 2021, Comisia si-a intensificat eforturile de monitorizare pentru a identifica si sanctiona operatorii economici care eludeaza taxele, in special prin circumventie. Atunci cand s-au constatat astfel de practici in 2021, Comisia a actionat in mod decisiv prin masuri anticircumventie sau antiabsorbtie.
In plus, Comisia a imbunatatit asistenta pe care o acorda exportatorilor din UE in abordarea masurilor nejustificate sau neloiale de aparare comerciala impuse exportatorilor nostri de tari terte.
De asemenea, Comisia a implementat recomandarile Curtii de Conturi Europene ramase din 2020, in particular in ceea ce priveste comunicarea si sensibilizarea partilor interesate (in special a IMM-urilor) in legatura cu scopul si utilizarea instrumentului de aparare comerciala.
La finele anului 2021, in UE erau in vigoare 163 de masuri de aparare comerciala definitive, majoritatea lor fiind masuri antidumping. Comisia a deschis 14 noi anchete in 2021, inclusiv 11 anchete antidumping si 3 anchete antisubventie.
Documentul de lucru al serviciilor Comisiei care insoteste raportul anual enumera activitatile de aparare comerciala ale Comisiei din 2021. El prezinta, in sinteza, o selectie de cazuri si de hotarari interesante ale Curtii in materie de aparare comerciala, precum si detalii ale mai multor cazuri din tari terte pe care Comisia le-a monitorizat in cursul anului.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter