RO EN
السلة فارغة

Remco Romania isi propune afaceri de peste 20 milioane de euro


Ciprian Nanu (46 de ani)
Functia/Firma: Business Development Manager al Remco Romania;
Experienta profesionala: 21 de ani in domeniul industrial;
Studii: Universitatea Politehnica Bucuresti;
Stare civila: casatorit.
Remco Romania proiecteaza, produce si monteaza hale industriale din structuri metalice prefabricate in proportie de 100%. Sistemul de constructii al companiei este Remco Building System, produs care poate fi adaptat oricarui tip de proiect industrial, din cadrul unor sectoare diverse de activitate, mai ales in construirea de depozite si centre logistice, spatii de productie (inclusiv industria alimentara), service-uri, showroom-uri auto si de camioane. Firma face parte din grupul international Janssen de Jong Groep (cu sediul in Olanda), care desfasoara activitati in infrastructura, sisteme de constructii si project management. Portofoliul de proiecte al societatii pentru anul 2008 este de peste 20 milioane de euro.

- Prezentati strategia pentru dezvoltarea firmei.
- Ne propunem majorarea cifrei de afaceri la peste 20 milioane de euro (in anul 2012), prin imbunatatirea portofoliului de proiecte (intrarea pe segmentul industriei de «leisure») si consolidarea echipei pe care o avem. Dupa ce finalizam un proiect important in judetul Bihor, vom mai realiza o fabrica de accesorii pentru industria mobilei in judetul Mures, o fabrica de productie de confectii metalice, in judetul Brasov si una de ambalaje din polistiren in judetul Dambovita. Totodata, intentionam sa demaram a doua etapa din dezvoltarea celei de-a doua faze a unui centru logistic in nord-estul Capitalei, a carui prima faza a fost incheiata recent. Din 1996, cand am patruns pe piata romaneasca, am realizat 88 de proiecte cu o valoare totala a spatiilor industriale utilizabile de peste 330.000 mp.

- Care este evolutia sectorul de profil?
- Piata autohtona de hale industriale este dominata, in proportie de 70%, de doua-trei companii importante, printre care si Remco Romania. Celelalte firme din domeniu, in majoritate autohtone, sunt specializate, mai ales, in confectionarea de structuri industriale, oferind doar o parte din serviciile si produsele solicitate de investitori. Piata cladirilor si a halelor industriale este intr-un stadiu incipient de dezvoltare, deoarece persista constructiile din beton sau din beton si metal, in acord cu o conceptie locala nesincronizata cu tendintele moderne, rapide de dezvoltare industriala. O serie importanta de cladiri (peste 60% din suprafata industriala totala noua), este realizata in parcurile industriale situate in sectoare specifice aflate intr-un progres economic (cum ar fi vestul Bucurestiului). Pe fondul investitiilor importante antrenate in circuitul industrial, si a dezvoltarii parcurilor industriale (ce sunt in etapa de dezvoltare a infrastructurii si de demarare a lucrarilor initiale), se prevede ca valoarea pietei de hale industriale se va dubla pe termen scurt, in ceea ce priveste suprafata livrata catre diferiti clienti. Odata cu intrarea unor investitori importanti in zona de sud-vest a Romaniei, se preconizeza ca vor lua amploare anumite activitati industriale si in Craiova, Suceava si Iasi, zone cu un potential industrial insuficent valorificat.

- Identificati efectele integrarii asupra segmentului de hale industriale.
- Pe piata din Romania, considerata un mediu de afaceri mai stabil - post-aderare, se inregistreaza o crestere accelerata a solicitarilor de hale metalice, nu numai din partea clientilor romani, dar si a celor straini, precum si o cerere de imbunatatire a managementului in constructii, in vederea eficientizarii activitatii specifice. Ritmul in constructii industriale, in aceste luni si in perioada urmatoare va fi ridicat, imbunatatind considerabil nivelul de industrializare al Romaniei, scazut in raport cu o medie europeana. Tendinta de a trece de la structurile greoaie din beton, dificil de realizat in timp, mai ales in sezonul rece, la structuri metalice, eficiente si fiable, va lua amploare in viitor, datorita si ritmului de dezvoltare al afacerilor clientilor, care apreciaza in mod deosebit rapiditatea in executie.

- Caracterizati starea concurentiala din zona specifica de activitate.
- Competitia pe piata halelor industriale este «relaxata», existand o diversitate de proiecte, ceea ce permite multor companii sa-si desfasoare afacerile fara a intampina dificultati deosebite din partea concurentei. Totodata, se observa o tendinta a clientilor de a-si perfectiona cunostintele in domeniul sistemelor de constructii si de a prefera, de la inceput, o anumita firma sau sistem. In contextul in care cererea este in crestere, multe din societatile care intentioneaza sa investeasca in Romania nu se orienteaza, intotdeauna, spre cea mai buna solutie, la cel mai bun raport calitate-pret. Astfel, una dintre urmarile nedorite, ale acestui aspect este ca firmele de constructii de hale nu sunt incurajate sa-si imbunatateasca oferta de servicii si produse.

- Care sunt principalele probleme intampinate in activitate?
- Pe fondul lipsei generale de cunoastere asupra unor sisteme de constructii de hale industriale metalice moderne, cea mai importanta problema pentru compania noastra o reprezinta imbunatatirea organizarii interne, consolidarea echipei si a serviciilor oferite, prin cresterea eficientei. Datorita activitatilor pe care le desfasuram, prin consilierea clientilor in domeniul cladirilor pe care vizeaza sa le construiasca, noi livram cladirea industriala cu fidelitate fata de cerintele proiectului, respectam termenele stabilite si ne incadram in bugetul agreat initial. O alta chestiune se refera la gasirea specialistilor locali apti sa proiecteze structuri de hale industriale, ingineri sefi de santiere etc., ce ar putea contribui la consolidarea firmei noastre in perioada urmatoare. Noi avem pozitii deschise pentru diferite locuri de munca, dar constatam o lipsa de specialisti pe piata romanesca, de aceea, suntem nevoiti sa subcontractam activitati in tari din Asia.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter