RO EN
السلة فارغة

PREMIILE Smart Cities of Romania: 15 localitati au inscris proiectele pentru evaluare

Interesul ridicat al administratiei locale pentru conceptul smart city se vede si in numarul mare de proiecte inscrise la editia 2018 a Premiilor Smart Cities of Romania. 15 localitati si-au inscris deja proiectele pentru evaluare, cele mai relevante urmand a fi prezentate in cadrul Galei din 30 octombrie. Termenul de depune al proiectelor este 19 octombrie.
Printre participanti se afla Primariile Piatra Neamt si Reghin cu platforme de tip City App, sau Primariile Iasi si Beclean cu proiecte de mobilitate urbana, care implica atat trecerea la autobuze electrice cat si aplicatii complexe pentru managementul traficului.
Studii independente arata o crestere a numarului de proiecte smartcity in Romania in 2018. In majori-tatea cazurilor este vorba insa de componente individuale si mai putin de abordari integrate. Situatia este determinata de bugetele limitate aflate la dispozitia comunitatilor, ceea ce forteaza decidentii la o abordare etapizata a demersurilor de modernizare. Specialistii se asteapta ca domeniul sa aiba un impuls major dupa activarea grupurilor de lucru smart city si 5G, anuntate de Ministerul Comunicatiilor si Societatii In-formationale. Grupurile sunt interministeriale, dar totodata deschise catre industrie si mediul academic. Din luna noiembrie va incepe o dezbatere publica ampla asupra strategiei nationale smart city, care va identifica directiile de dezvoltare si infrastructura publica necesara. Resursele financiare disponibile sunt mari, MCSI anuntand disponibilitatea unui buget de 45 milioane euro doar pentru realizarea unui cloud guvernamental.
Premiile Smart Cities of Romania Champions 2018 sunt acordate pentru patru categorii: Politici si strategii, Tehnologii pentru orase inteligente, Mobilitate urbana, Educatie. Proiectele sunt depuse online si sunt insotite de o descriere detaliata, atat a componentelor cat si a beneficiilor generate. Juriul va analiza fiecare proiect dupa o serie de criterii tehnice si de impact la nivel de comunitate: relevanta, perspective de replicare, oportunitati economice, cresterea calitatii vietii etc.
Juriul este format din personalitati cunoscute in mediul academic si de business: Tomnita Michaela Florescu, Prof. Dr. Arhitect/ Viceprimar, Primaria Municipiului Bucuresti, Adrian Curaj, profesor la Universi-tatea Politehnica Bucuresti, Mircea Eremia, profesor la Facultatea Energetica din Universitatea Politehnica din Bucuresti, Nicolae Oaca, doctor in telecomunicatii, Stefan Gheorghe, Director General Executiv al Asociatiei CNR-CME, Liviu Mateescu Presedinte Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate, Dorin Dumitrescu Membru in European iMobility Forum. Proiectele mai pot fi depuse pana la 19 octombrie. Gala de premiere se va desfasura pe 30 Octombrie la Crowne Plaza in cadrul editiei 2018 a conferintei Smart Cities of Romania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter