RO EN
السلة فارغة

ANALIZA: Veniturile antreprenorilor, in scadere cu 6% in al doilea an de recesiune

Consultand datele cuprinse in lista celor 1.069 de companii specializate in antreprenoriat si constructii civile/industriale, care deruleaza lucrari la proiecte situate in toata tara (monitorizate de Serviciul InfoSantiere), a rezultat faptul ca, in al doilea an de recesiune (2010), cifra de afaceri insumata a acestora s-a diminuat cu 6% fata de 2009 (la o baza de raportare calculata in moneda europeana). In functie de domeniul principal de activitate declarat de societatile respondente, cel mai important volum al incasarilor l-au consemnat firmele implicate in proiecte industriale, care – de altfel – au devenit motorul pietei de constructii in ultimii doi ani. Astfel, acestea au consemnat in 2010 venituri de 15,07 miliarde lei sau 3,58 miliarde euro, fiind urmate, la distanta, de companiile ce executa constructii civile (cu 4,84 miliarde lei sau 1,15 miliarde euro), respectiv de cele specializate in infrastructura (3,07 miliarde lei sau 729 milioane de euro). In functie de distributia regionala a vanzarilor, companiile din Bucuresti-Ilfov ce executa constructii industriale au ocupat prima pozitie a clasamentului (cu 5,51 miliarde lei sau 1,31 miliarde euro), fiind urmate in ordine, pe acelasi segment specializat, de cele din vestul, centrul, estul si sudul tarii. O situatie asemanatoare se consemneaza si in sectorul constructiilor civile, unde firmele din Bucuresti au realizat 2,7 miliarde lei si au fost urmate de cele din centru, vest, sud si est. In schimb, in domeniul infrastructurii, antreprenorii din Vest au avut cele mai semnificative rezultate (1,31 miliarde lei), pozitia secunda revenindu-le celor din Bucuresti-Ilfov. Locurile urmatoare din clasamentul acestui sector sunt detinute de companiile din Est, de cele din centru si – la mare distanta – de firmele din sud, care nu au excelat in domeniul respectiv (numai 43 milioane de lei).
***
Intr-o editie viitoare a stirilor Agenda Constructiilor va fi prezentata si o scurta analiza a rentabilitatii companiilor de constructii, calculata in functie de raportul vanzarilor insumate pe fiecare segment/regiune si numarul actualizat al populatiei tarii (conform datelor preliminare de la recensamantul din 2011). In ceea ce priveste strict situatia cifrei de afaceri, trebuie reamintit la acest capitol faptul ca nivelul total al acestui indicator include si veniturile obtinute ca urmare a implicarii celor peste 1.000 de agenti economici in alte activitati specifice, multi dintre acestia fiind prezenti pe diverse alte segmente ale pietei, cum ar fi, de exemplu: productia de tamplarie, asigurarea de consultanta, executia lucrarilor de instalatii, furnizarea sistemelor de climatizare, prelucrarea lemnului, derularea diverselor proiecte de infrastructura etc. In perspectiva incheierii de parteneriate pentru efectuarea de livrari de materiale, tehnologii si servicii specifice, aveti posibilitatea sa consultati lista firmelor, care include informatii cu privire la: denumirea companiilor; codul unic de inregistrare (inclusiv datele consemnate la Registrul Comertului); date de contact ale societatilor (localitate, judet, adresa, cod postal, numar de telefon/fax, adresa de e-mail, website, numele persoanei care detine o functie de decizie etc.). De asemenea, documentul cuprinde date care pot fi utilizate la elaborarea unor strategii de afaceri cu privire la concurenta, la situatia actuala si perspectivele bransei antreprenorilor din constructii, dintre care se disting urmatoarele categorii: cifra de afaceri realizata in anii 2008, 2009 si 2010 (exprimata in moneda nationala si in euro), cota de crestere sau scadere a veniturilor, domeniile principale sau secundare de activitate si altele. Pentru mai multe informatii, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter