RO EN
Coșul este gol

ITALIA: Vanzarile de utilaje au atins un nivel minim istoric in 2012

Vanzarile de utilaje de constructii au scazut pentru al cincilea an consecutiv in Italia, potrivit informatiilor prezentate de asociatia reprezentativa - Unione Nazionale Aziende Construction Equipment & Attachments (UNACEA). Astfel in, 2012, numarul total de utilaje vandute a fost de  7.606 unitati (respectiv 7.245 de excavatoare, 153 de compactoare si 208 betoniere), inregistrandu-se astfel o scadere de 31,3% fata de anul anterior, cand s-au comercializat 10.508 de echipamente. “Toate centrele de productie a excavatoarelor s-au confruntat cu un trend negativ substantial pe piata locala, ajungand la cele mai scazute rezultate de la inceputul inregistrarii rapoartelor statistice in acest sector. Numarul excavatoarelor vandute anul trecut s-a situat sub nivelul celui din 1984, cand s-au livrat numai 7.524 de unitati, ca urmare a efectelor celei de-a doua crize a petrolului. In perioada respectiva, insa, costul mediu pentru o unitate era in mod clar mai mare decat cel inregistrat astazi”, a declarat Giampiero Biglia, vicepresedinte al UNACEA.
De asemenea, conform datelor prezentate de asociatia italiana si de Institutul de Cercetare Prometeia, investitiile pe piata constructiilor din Italia au scazut cu 6,9% in 2012. Estimarea pentru anul in curs este tot una negativa, indicand o depreciere de 2,6%, iar o eventuala revenire este asteptata incepand cu 2014, cand se preconizeaza o crestere de 1,3%. Informatii suplimentare, la www.unacea.org
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter