RO EN
Coșul este gol

ATLAS COPCO: Operatiunile din 14 tari vor fi coordonate de la Bucuresti

Atlas Copco Romania, sucursala autohtona a grupului suedez omonim, cu venituri de aproximativ 10,5 miliarde euro in 2012, vizeaza o crestere cu 40% a afacerilor locale din 2013, comparativ cu nivelul anului trecut. Pe plan national compania deruleaza operatiuni din anul 2005, participand la proiecte importante din ramurile de constructii, energie si minerit, livrand compresoare fixe si mobile precum si alte echipamente specializate pentru industrie si constructii. Divizia de constructii a fost creata la nivel de Grup in 2011, desprinzandu-se din cea de minerit. In 2013, Atlas Copco Group sarbatoreste aniversarea a 140 de ani de activitate.
Interviu cu Tuluy Yetis, director general al Atlas Copco Construction Technique Business Area, regiunea Europei de Sud-Est.
 
- Care este ponderea activitatilor pentru sectorul de constructii la cifra de afaceri a companiei?
- Pana in 2011, activitatea Atlas Copco la nivel international (inclusiv in Romania) era impartita pe trei divizii, respectiv cea de compresoare tehnice (echipamente industriale, portabile si de purificare a aerului), divizia de minerit/constructii (echipamente pentru constructie si forare in subteran), precum si divizia de unelte industriale (unelte electrice, sisteme de asamblare, produse pentru asigurarea calitatii). Incepand cu 2011, a fost infiintata divizia de echipamente pentru constructii, care cuprindea, la randul ei, alte patru sectoare: compresoare portabile si generatoare, care reprezinta 60% din cifra de afaceri din Romania, unelte de constructii, care contribuie cu 35% la cifra de afaceri, echipamente de constructie drumuri (5%).
- Precizati obiectivele stabilite pentru anul in curs.
- In prezent, ne-am propus sa incepem organizarea regionala a noii divizii de constructii din sud-estul Europei, al carei sediu va fi la Bucuresti si de unde vom coordona activitatea din 14 tari. Vom fi, astfel, responsabili pentru afacerile din Slovenia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, tarile din fosta Iugoslavie, Bulgaria, Grecia, Cipru si Israel. Dispunem de personal specializat in industria de constructii si intentionam sa le folosim capacitatea la nivel maxim. Mai mult, detinem o fabrica la Ruse (Bulgaria), la numai 60 km distanta de Bucuresti, unde producem utilaje usoare pentru fabricarea betonului si echipamente de compactare pentru constructii. Tinand cont si de oportunitatile existente la nivel local, am decis sa investim in Romania, dar nu avem insa, planuri sa producem in tara.
- Cum estimati ca va evolua piata locala de compresoare si echipamente pentru constructii?
- Anul trecut, s-a estimat ca valoarea pietei de compresoare s-a apropiat de cea din 2008. In zona de echipamente de constructii, insa, am fost departe de aceasta performanta. Pentru anul in curs estimez mentinerea segmentului la nivelul lui 2012, in pofida oportunitatilor de pe piata, in special din cauza instabilitatii mediului politic, descresterii nivelului investitiilor directe si lipsei fondurilor. In prezent, piata se situeaza pe un trend descrescator, fondurile pentru investitii sunt limitate, contractorii intampina probleme cu incasarea creantelor, iar furnizorii sunt prinsi in acest «lant». Rulajul ramane foarte redus si estimez ca numerosi contractori de dimensiuni medii din industria de constructii vor suferi din cauza amanarii termenelor de plata.
- Pentru ce proiecte livrati echipamente?
- In domeniul industrial, in luna ianuarie 2013, am finalizat un important proiect realizat «la cheie» pentru segmentul de petrol si gaze, unde am fost furnizori de compresoare de gaz. In ceea ce priveste echipamentele de constructii, vom investi pentru a ne sustine clientii, lansand produse inovatoare.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter