RO EN
Coșul este gol

TESSENDERLO GROUP: Scadere de 25,4% a vanzarilor

Concernul belgian Tessenderlo, reprezentand un grup multinational ce activeaza in industria chimica, si-a anuntat rezultatele financiare corespunzatoare primelor 9 luni ale anului trecut. Departamentul de profile pentru constructii al holdingului controleaza activitatea mai multor societati specializate in fabricarea unei game diverse de sisteme, cum ar fi Chelsea Building Products – Marea Britanie (repere pentru tamplarie si pulbere din PVC folosita la procesul de extrudare), Plastival – Franta (profile pentru ferestre si usi, elemente de rulouri si jaluzele, sisteme de placare), Wymar – Belgia (serii pentru tamplarie), Eurocell Building Plastics – Marea Britanie (placi din policarbonat, sigilanti siliconici si alte produse din PVC-U), respectiv Dynaplast Extruco, din Canada (profile personalizate pentru ferestre). "In intervalul de referinta, cifra de afaceri a Tessenderlo Group s-a situat la 1,58 miliarde euro, in scadere cu 25,4% fata de cele 2,11 miliarde euro consemnate in perioada similara din 2008. Tendintele pietei au fost diferite, cele mai bune rezultate fiind inregistrate de divizia de materiale chimice (care livreaza PVC – sub forma de rasini si granule, respectiv produse pe baza de clor si altele). Astfel, veniturile aferente acestei activitati au fost de 628,3 milioane de euro. Celelalte doua domenii de business – materiale speciale (materii prime pentru industria farmaceutica) si convertirea maselor plastice (profile, tevi din PVC si aditivi) – au avut o evolutie sub asteptari, ca urmare a efectelor recesiunii, astfel incat incasarile au totalizat 474,2 milioane de euro, respectiv 478 milioane de euro. Totusi, remarcam faptul ca, in cadrul diviziei de convertire a maselor plastice, cel de-al treilea trimestru din 2009 a insemnat o perioada propice, intrucat vanzarile s-au majorat substantial in comparatie cu lunile iulie-septembrie din anul precedent. Aceasta situatie nu ar fi fost posibila fara aplicarea unor masuri de reducere structurala a costurilor fixe, precum si a procedeelor de crestere a rentabilitatii, in vederea stabilirii tintelor ambitioase de sporire a profitului brut", a declarat Frank Coenen, noul presedinte-director executiv al grupului.
Premise optime pentru afacerile cu profile
Intr-un comunicat al holdingului, se precizeaza ca afacerea cu profile din PVC pentru tamplarie a inceput sa se consolideze, ca urmare a imbunatatirii si adaptarii productiei la specificul actual al pietei, impactul cheltuielilor fiind mult mai redus. Regresul vanzarilor de profile (raportat la o baza anuala de calcul) s-a atenuat in comparatie cu primul semestru din 2009. Sectia de sisteme de tubulatura din PVC a avut inca un trimestru profitabil, in pofida incasarilor mai mici, costurile fiind limitate inclusiv prin inchiderea unei unitati de fabricatie in Franta. Acelasi procedeu, care presupune oprirea activitatii unei intreprinderi din partea de est a Frantei, a fost aplicat si la departamentul de aditivi, intrucat veniturile aferente si-au continuat trendul negativ, ca urmare a declinului cererii. Managerii grupului sunt increzatori in ceea ce priveste reluarea comenzilor de sisteme din PVC pentru ferestre si, in acest sens, subsidiara britanica Eurocell Profiles Ltd a preluat compania Merritt Plastics Ltd (membra a asociatiei Recovinyl). Merritt Plastics s-a specializat in realizarea operatiunilor de extrudare si in reciclarea PVC-ului. "Pe termen scurt, consideram ca toate pietele pe care activam la nivel mondial vor fi marcate de o situatie dificila, iar pentru a face fata noilor provocari urmeaza sa intensificam actiunile de reducere a cheltuielilor fixe si a celor de capital. In consecinta, datoria neta a Tessenderlo (care, in iunie 2009, se situa la 368,4 milioane de euro) va fi diminuata cu 50 de milioane de euro", a adaugat presedintele Tessenderlo.
***
Tessenderlo Group are mai mult de 100 de subsidiare (unitati de productie si centre de comercializare) in 20 de tari din intreaga lume, in cadrul carora lucreaza 8.200 de angajati. Potrivit informatiilor furnizate de conducerea corporatiei, Tessenderlo este lider european si mondial pentru majoritatea produselor sale, cifra de afaceri din 2008 totalizand 2,8 miliarde euro, ca urmare a aportului celor trei segmente de business (materiale chimice, produse speciale si convertirea maselor plastice). In Romania, sistemele Wymar sunt comercializate de societatea Balkan Ro Trade & Construction. Informatii suplimentare, la www.tessenderlo.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter