RO EN
Coșul este gol

SUA: Patronatele cer sprijin guvernamental pentru scaderea somajului

Asociatia Constructorilor si Antreprenorilor din SUA (ABC) a solicitat presedintelui american sa urgenteze implementarea de masuri radicale pentru stimularea activitatii in bransa. Expertii patronatului considera ca singura cale de urmat pentru diminuarea efectelor nocive pe care le are actuala rata a somajului in domeniul constructiilor, situata la un nivel extrem de periculos (dublu fata de media nationala), este constituita de incurajarea mediului de afaceri prin programe de sustinere bine focalizate.
Cele mai urgente masuri care se impun in acest moment sunt, in opinia specialistilor ABC, facilitarea accesului la capital (prin relaxarea sistemului de creditare), diminuarea fiscalitatii, incurajarea demararii proiectelor pentru care au fost parcurse toate formalitatile administrative, cresterea numarului de programe de instruire (si promovarea acestora), precum si fundamentarea unui plan de preturi la energie care sa duca la scaderea presiunilor care vin din aceasta directie. Organizatia mai avertizeaza ca masurile respective trebuie aplicate in mod nediscriminatoriu si transparent, fara a aduce avantaje suplimentare marilor corporatii de pe piata de profil.
***
Conform datelor oficiale, in octombrie 2009, rata somajului in industria de constructii din SUA era de 18,7%, in noiembrie de 19,4%, pentru ca in ultima luna a anului sa atinga nivelul record de 22,7%. Pentru prima parte a lui 2010 se estimeaza o mica atenuare a curbei descendente, dar imbunatatirea nu va fi semnificativa. Aceste date sugereaza ca, in pofida eforturilor comune depuse atat de sectorul public, cat si de cel privat, 2010 va fi, de asemenea, un an de criza pentru domeniul respectiv. Mai mult, este probabil ca efectele recesiunii economice sa fie resimtite pana in 2013. Informatii suplimentare, la www.abc.org

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter