RO EN
Coșul este gol

PACCAR: Vanzari de autocamioane in valoare de peste 8 miliarde USD

Recent, concernul american PACCAR a dat publicitatii rezultatele financiare aferente trimestrului al patrulea din 2009. Datele furnizate indica pentru intervalul mentionat o imbunatatire a incasarilor si profitului, concretizata prin realizarea unei cifre de afaceri in valoare de 2,24 miliarde USD, in usoara scadere comparativ cu perioada corespunzatoare a lui 2008, cand s-au realizat vanzari de 2,92 miliarde USD. Pentru intregul exercitiu financiar, incasarile au fost de 8,09 miliarde USD, in scadere cu 46% fata de 2008. Anul trecut, holdingul a livrat 61.000 de vehicule, dar, conform oficialilor PACCAR, cererea normala pentru SUA, Canada si Europa este cuprinsa intre 225.000 de unitati si 250.000 de unitati.
Modelele DAF din gama premium continua sa domine piata europeana, unde corporatia detine o cota de 14,8%. In aceste conditii, reprezentantii DAF estimeaza pentru 2010 o piata a vehiculelor cu gabarit mai mare de 15 tone de 150.000 - 180.000 de unitati. Un aspect pozitiv este acela ca rezultatele dealerilor s-au imbunatatit considerabil, retelele de distributie din SUA si Canada atingand nivelul record de 551 de centre de prezentare/comercializare (Peterbilt si Kenworth). Trebuie mentionat faptul ca ambii comercianti americani, alaturi de DAF, au realizat investitii in ultimii doi ani care au depasit 400 de milioane USD. Si pentru 2010 se intentioneaza continuarea implementarii unei strategii ambitioase de dezvoltare, ce va implica alocarea de fonduri in valoare de 200 milioane USD pentru achizitiile de capital si de 250 milioane USD pentru cercetare. Informatii suplimentare, la www.paccar.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter