RO EN
Coșul este gol

G20: Incepe procesul de redresare economica la nivel european

In cadrul reuniunii G20 (grupul celor mai industrializate 20 de state de pe mapamond), desfasurate in aceasta perioada la Toronto - Canada, cei mai inalti oficiali ai Uniunii Europene - Herman Van Rompuy (Presedintele Consiliului Europei) si José Manuel Barroso (Presedintele Comisiei Europene) - au adresat oficialilor prezenti un mesaj al statelor comunitare, referitor la starea economica globala. Inca de la inceput, in document se subliniaza faptul ca recuperarea dupa criza are loc intr-un ritm superior celui anticipat anterior, desi vitezele acestui proces sunt diferite, in functie de fiecare stat. Obiectivele principale pentru perioada urmatoare sunt constituite de crearea premiselor pentru restaurarea increderii si reluarea procesului de crestere durabila, care vor putea fi sustinute doar prin consolidarea sistemelor de finante publice. Aceste masuri sunt deja in curs de adoptare in UE, se mai arata in document, in multe state membre fiind aplicate prevederi legislative de limitare a deficitelor bugetare.
Reducerea consumului si eficientizarea energetica, devin prioritare
Strategia Europa 2020 impune un program ambitios de imbunatatiri structurale, coroborate cu un plan detaliat de reformare a pietelor financiare. Toate acestea vor fi aplicate in mod etapizat, tinandu-se cont de impactul cumulativ si de efectele asupra principalilor indicatori macroeconomici (inflatie, rata somajului, cursul de schimb valutar si datoria publica externa). In prezent, se afla in stadiu de dezvoltare un sistem nou de taxare a institutiilor financiare, ce va fi intodus pentru a se asigura astfel o impartire echitabila a riscurilor sistemice. In final, oficialii europeni si-au manifestat disponibilitatea de a sustine initiativele de mobilizare a resurselor finanicare, destinate initiativelor investitionale inovatoare. Un aspect ce se va afla si in perioada urmatoare pe agenda institutiilor comunitare va fi cel legat de eficienta energetica si schimbarile climatice. Astfel, vor fi sprijinite eforturile de rationalizare a consumului de combustibili fosili si de incurajare a utilizarii resurselor energetice regenerabile, concomitent cu imbunatatirea caracteristicilor de performanta a imobilelor. Informatii suplimentare, la www.consilium.europa.eu

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter