Foerch Romania, una dintre companiile de top in vanzari de articole consumabile, de montaj si de ancorare pentru constructii, ateliere si industrie, parte a concernului german Foerch, sarbatoreste, anul acesta, 15 ani de prezenta pe piata locala, cu un nou sediu, in Brasov, in valoare de aproape 4 milioane de euro. Cifra de afaceri estimata pentru 2023 este de peste 13 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2022. In ultimul deceniu si jumatate, Foerch Romania si-a extins constant echipa, de la 74 de angajati (2008), la 162 (prezent) si continua sa caute noi membri pentru a sustine dezvoltarea. In ceea ce priveste portofoliul de produse, compania a pornit cu 30.000 de articole si a ajuns, astazi, la peste 150.000.
“Suntem intr-un moment de tripla sarbatoare, in care aniversam 60 de ani de la infiintarea grupului, 15 ani de la debutul activitatii in Romania si mutarea in casa noua, dupa o investitie de peste 3,8 milioane euro.
M-am alaturat echipei Foerch la jumatatea anului 2010, iar la finalul acelui an, am inregistrat o cifra de afaceri de 10 milioane de lei si am inchis primul an fara pierderi. Discutam atunci, cu conducerea concernului, planuri de dezvoltare a businessului si ne propuneam sa dublam vanzarile, ceea ce la momentul respectiv ni se parea o super provocare pentru echipa de aici. La 13 ani distanta, estimam o cifra de afaceri de peste 13 mil. de euro. Evolutia nu ar fi fost posibila fara increderea conducerii grupului, atat in potentialul economic al Romaniei, cat si in echipa locala Foerch”, spune Liviu Sonea, Director General Foerch Romania.
De la debutul pe piata locala, Foerch Romania a crescut constant, din punct de vedere al cifrei de afaceri si al numarului de clienti. Compania a ajuns la peste 15.000 parteneri, din industrii diverse, precum cea auto (55% din CA) sau constructii (35% din CA).
Compania a pornit cu 74 de angajati, in 2008, si a extins echipa, pana la 162 de membri, dintre care 123 de consultanti de vanzari si 37 personal birouri si logistica. 17 persoane sunt in firma inca de la inceput. Foerch cauta, in continuare, noi colegi, din dorinta de a raspunde nevoilor a cat mai multi clienti, din diverse industrii.
Evolutia portofoliului de produse este, de asemenea, impresionanta – de la distributia a peste 30.000 de articole ale companiei mama, la peste 150.000 de articole, ale mai multor producatori. Sortimentul actual cuprinde materiale consumabile, scule, produse chimice pentru atelier, dotare pentru ateliere, scule diamantate, produse chimice pentru constructii, elemente de ancorare, izolatii pentru tevi, elemente de ventilatie pentru acoperisuri si multe altele.
Sediu nou, de peste 4.400 mp, in Brasov
Noua constructie se desfasoara pe o suprafata de peste 4.400 mp, dintre care 3.300 mp reprezinta noul depozit si peste 1.100 mp constituie partea de birouri, sali de training si de sedinte. Sediul are o arhitectura moderna, include solutii inovatoare, eficiente energetic si prietenoase cu mediul. In interiorul depozitului, a fost amenajat un spatiu dedicat activitatii de servisare a produselor.
,,Noul sediu ne va ajuta sa oferim servicii mai bune clientilor si conditii optime pentru a ne extinde echipa. Filosofia noastra a fost intotdeauna sa avem produsul adecvat nevoilor si aplicatiilor clientului, la calitatea necesara, in cantitatea necesara si la momentul oportun. Investitia a fost gandita pentru a sustine dezvoltarea companiei pe urmatorii cinci-zece ani, dar a fost proiectata astfel incat sa putem mari capacitatea de depozitare cu inca 1.800 mp si suprafata de birouri cu inca 350 mp, in momentul in care aceasta extindere va fi necesara”, completeaza Liviu Sonea.
Atat cladirea de birouri, cat si cea aferenta depozitului, reunesc facilitati din sfera cladirilor pasive, compania fiind in permanenta cautare de solutii pentru eficientizarea costurilor operationale, dar si pentru sporirea confortului angajatilor. Nu in ultimul rand, constructia este durabila si responsabila fata de mediu.
Pe acoperisul depozitului au fost montate panouri solare cu o capacitate de 24 KW, precum si panouri solare pentru apa menajera. Iluminatul interior si exterior se face exclusiv cu panouri cu led, iar iluminatul perimetral este declansat de senzori. Suprafata vitrata este de peste 40% din fatada cladirii de birouri, care este, de asemenea, placata cu placi de fibrociment pentru a permite ventilarea optima a cladirii. A fost inclusa si o instalatie de aport aer proaspat, pentru a nu mai fi necesara folosirea aerului conditionat. Peste 5.000 mp sunt amenajati cu suprafete verzi, la udarea carora este folosita si apa pluviala.