RO EN
Coșul este gol

DUO BEST GRUP: Livrarile de sisteme solare au potential de crestere

Compania Duo Best Grup, din Capitala, distribuie pe piata autohtona sisteme solare simple sau complexe de incalzire a apei marca Solarduobest. “Anul 2009 a fost mai slab decat 2008, datorita faptului ca s-au tot asteptat subventiile nerealiste de 90% promise din octombrie 2008. Pe plan mondial se acorda subventii de 30%-50%, la achizitia de sisteme solare, cea mai des folosita metoda constand in deducerea de taxe si impozite. Ministerul Mediului a facut tot posibilul sa creeze un curent favorabil opririi vanzarilor de sisteme solare de incalzit apa si asteptarii subventiilor.
Prin februarie 2009 a renuntat la asa-zisele facilitati pentru persoanele fizice si a promis subventii doar pentru asociatii de locatari, pensiuni, hoteluri, scoli, spitale, agenti economici. Cum era de asteptat, nu s-a dat nici un leu subventie pentru sisteme solare de incalzit apa! Consideram ca un procent de circa 60% din potentialii clienti au ramas in asteptare. De asemenea, in 2009, lucrarile de constructii s-au blocat, noile investitii au disparut, vanzarile de imobile s-au redus dramatic. Deci numarul potentialilor clienti pentru sisteme solare de incalzit apa s-a diminuat semnificativ cu aproximativ 20%”, a declarat Adrian Berneaga, director al firmei. In 2009, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de de aproximativ 0,5 milioane de lei. Strategia de dezvoltare a firmei pentru acest an vizeaza extinderea retelei de vanzare-distributie la nivel national si inceperea livrarilor in spatiul european (in tari precum Germania, Spania, Italia, Franta, Marea Britanie) etc.  Pentru a incuraja livrarile de sisteme de energii alternative, beneficiarul trebuie sa aleaga produsele in functie de timpul de amortizare a investitiei (eficienta), durata de exploatare (calitate) si pret. Informatii suplimentare, la www.solarduobest.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter