RO EN
Coșul este gol

CIROM: In primele noua luni productia de ciment a scazut cu 12%

Conform datelor furnizate de CIROM, in intervalul ianuarie - septembrie a.c., productia de ciment s-a diminuat cu 12,6%, de la 6,3 milioane de tone la 5,5 milioane de tone.
In acelasi interval, productia de var nestins a crescut cu 11%, la peste 906.000 de tone, iar cea de ipsos s-a majorat cu 10%, la circa 130.000 de tone. Estimarile pentru 2011 sunt tot pesimiste, in conditiile in care in 2010 nu s-au inceput proiecte importante, care sa duca la redresarea activitatii industriale. “Printre factorii care au influentat negativ consumul si, implicit, productia unor materiale de constructii se numara absenta proiectelor guvernamentale mari, din domeniul infrastructurii de transporturi si constructiilor industriale si imobiliare, precum si inexistenta unei sustineri financiare adecvate pentru continuarea proiectelor de autostrazi si drumuri nationale, in cadrul unei strategii pe termen mediu si lung. In locul stabilirii unor obiective prioritare, care sa stimuleze dezvoltarea si atragerea in circuitul economic al unor resurse materiale autohtone si a fortei de munca disponibilizate, se prefera inceperea a sute de proiecte mici”, a declarat Ion Crangasu, director executiv al CIROM. Informatii suplimentare, la www.cirom.ro
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter