RO EN
Coșul este gol

CIROM: Consumul de ciment s-a diminuat cu circa 12% in acest an

Potrivit reprezentantilor Patronatului Industriei din Ciment si Altor Produse Minerale (CIROM) in acest an consumul de ciment a ajuns la circa sapte milioane de tone, in scadere cu circa 12% fata de anul trecut.  “Daca in 2009 consumul de ciment a scazut cu 30% fata de 2008, anul acesta estimam o diminuare cu 10-12% comparativ cu 2009. Pronozele pentru 2011 indica un nou trend descendent, care va fi insa mai redus, de circa 5%”, a declarat Mihai Rohan, presedinte al CIROM. In 2009, productia de ciment a fost de aproximativ 7,72 milioane de tone, in scadere fata de 2008, cand s-au fabricat 10,8 milioane de tone. Totodata, consumul de ciment a depasit cu putin 8 milioane de tone anul trecut, in scadere cu circa 30% fata de 2008.
Solicitare – standard de cost pentru autostrada din beton
Oficialii CIROM solicita Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) elaborarea unor standarde de cost pentru autostrada din beton. “Recet, MDRT a elaborat standarde de cost pentru lucrarile de infrastructura, din care reiese ca cheltuielile pentru un kilometru de pista de aeroport, realizata din beton, sunt mai ieftine cu 7% decat cele pentru aceeasi portiune de autostrada realizata cu asfalt. Propun sa se considere aceasta solutie si sa se elaborareze un standard de cost si pentru o autostrada din beton”, a declarat Mihai Rohan, in cadrul unui eveniment organizat de Mediafax, la care au participat si oficialii MDRT.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter