RO EN
Coșul este gol

CERAMICA SA a extins gama de produse

 
Pentru acest an atat pe fondul scaderii cererii si al reducerii preturilor, cat si ca urmare a evolutiei cursului de schimb lei/euro, reprezentantii companiei Ceramica previzioneaza o diminuare a cifrei de afaceri comparativ cu 2008, cand aceasta a fost de aproximativ 15 milioane de euro. “Piata caramizilor a inregistrat o scadere de circa 30% in primele sase luni, iar la nivelul intregului an estimam ca diminuarea va ajunge la circa 40%.Pentru 2009 este deja prea tarziu pentru ca vreo interventie a statului sa poata opri aceasta cadere. Nici programul «Prima Casa» nu a avut, deocamdata, vreo influenta benefica asupra consumului de materiale de zidarie, dat fiind faptul ca exista, inca, in piata imobile noi prea scumpe pentru a fi achizitionate in cadrul acestui program. Abia dupa vanzarea acestora, cand dezvoltatorii vor avea fonduri pe care sa le investeasca in alte proiecte, am putea asista la un reviriment al pietei”, a declarat Iulian Mangalagiu, director general al companiei.
 
In primul semestru al anului 2009 societatea a imbunatatit caracteristicile tehnice ale produselor traditionale. “Rezultatele muncii au inceput sa se intrevada abia la sfarsitul semestrului intai, cand am putut livra blocuri ceramice cu noi configuratii interioare (avand ca efect cresterea rezistentei termice si reducerea pierderilor de mortar in golurile verticale ale caramizilor) si cu noi configuratii exterioare (care asigura o mai buna aderenta a mortarului). Pentru a le oferi beneficiarilor cat mai multe optiuni, atat pentru zidarii structurale, cat si pentru cele nestructurale, pentru pereti exteriori si interiori, precum si pentru diferite grosimi ale peretilor, ne-am extins portofoliul prin adaugarea de noi produse. A fost o perioada destul de grea, in care am inclus in ofrerta (intr-o perioada scurta) mai multe produse noi. Acest lucru a avut si aspecte mai putin pozitive, pentru ca au existat situatii cand nu am putut onora la timp toate comenzile clientilor, din cauza ca nu aveam in stoc exact produsele pe care acestia le comandau”, a precizat reprezentantul societatii. Informatii suplimentare la www.brikston.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter