RO EN
Coșul este gol

ANALIZA: Crestere anuala de 5% pe piata de instalatii HVAC

Piata mondiala de echipamente pentru instalatii termice, de ventilare si aer conditionat (HVAC) va inregistra o crestere anuala de 5% incepand din anul 2010, cote importante urmand a fi castigate de producatorii din statele dezvoltate. Comenzile beneficiarilor din zona Asia-Pacific, in special ale celor din China, va spori considerabil in urmatorii ani, pe fondul cresterii numarului populatiei si al Produsului Intern Brut la nivel national. Evolutii optime vor fi consemnate si in Africa si Orientul Mijlociu (datorita majorarii veniturilor pe cap de locuitor), respectiv in Europa de Est (gratie cresterii nivelului de trai din regiune). In ceea ce priveste partea de vest a continentului, conditiile economice favorabile previzionate in perioada post-recesiune din anii urmatori vor favoriza sectorul constructiilor de locuinte noi si, implicit, cresterea vanzarilor din domeniul HVAC. Astfel, se estimeaza ca nivelul cererii de echipamente si instalatii de profil va depasi valoarea de 70 miliarde euro in 2012.
Cele mai mari companii producatoare de sisteme HVAC la nivel mondial provin din SUA, China si Japonia. Pozitia ocupata de China pe aceasta piata a fost obtinuta mai ales datorita fortei ieftine de munca, element primordial care a avut ca rezultat productia de echipamente competitive mai ales din punct de vedere financiar, exportate atat in Asia, cat si in SUA si Europa de Vest. Informatii suplimentare, la www.reportlinker.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter