RO EN
Coșul este gol

ADECCO: Angajatii isi schimba locul de munca in lipsa vizibilitatii asupra carierei

Previziunile economice pentru relansarea economiei post-pandemie sunt foarte optimiste. Tari precum Romania, Turcia si Serbia au printre cele mai mari cresteri economice prognozate pana la sfarsitul anului 2021. Acest climat de optimism este vizibil in tendintele de recrutare si in planurile strategice de angajare ale multor companii din Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Companiile si departamentele de resurse umane sunt mai atente la subiecte precum cresterea inegalitatii, lipsa competentelor, bunastarea angajatilor si altele.
In acest context, Adecco Group a lansat studiul HR 20.21. Acesta are ca scop identificarea provocarilor si trendurilor din activitatea de HR a tarilor membre Adecco Group, din regiunile: Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa de Nord (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Romania, Bulgaria, Serbia, Grecia, Turcia, Tunisia si Emiratele Arabe Unite). Studiul a chestionat peste 400 de profesionisti in domeniul resurselor umane, din toate sectoarele economice, care acopera roluri multiple in cadrul departamentelor de HR. Raportul exploreaza concluziile chestionarului aplicat, alaturi de explicatii oferite de cei mai experimentati consultanti Adecco.
“Inca de la inceputul anului, am sesizat trendurile validate de acest raport. Simultan cu relansarea economiei, piata candidatilor din Romania si din regiune a devenit mult mai competitiva. Nu putem compara contextul actual cu cel din 2019, insa aceasta situatie pune presiune pe specialistii din HR. Colegii nostri care gestioneaza proiecte de recrutare se confrunta cu un numar din ce in ce mai redus de candidati, asteptari nerealiste cu oferta pietei muncii, discrepante intre educatia formala si nevoile angajatorilor, iar in unele sectoare, tendinta de a avea liste scurte de candidati cat mai extinse.” – a declarant Florin Godean, Country Head Adecco Romania.
Concluziile principale ale raportului cuprind:
Specialistii HR sunt interesati mai intai de atitudinea si valorile afisate de candidati. Se acorda o atentie speciala asupra modului in care candidatii afiseaza valori in timpul interviurilor si a modului in care sunt compatibili cu valorile companiei.
Un recruiter trebuie sa intervieveze in medie 5 candidati pentru a ocupa un post deschis. Acest numar variaza semnificativ in functie de sectorul economic, de numarul si de nivelul de experienta al candidatilor.
Timpul mediu pentru inchiderea unei pozitii deschise este de 1 luna. Perioada atribuita procesului de recrutare poate varia in functie de procedurile companiei, de complexitatea pozitiilor deschise si de pachetul de compensari si beneficii.
Principalul motiv pentru care un angajat isi schimba locul de munca este lipsa vizibilitatii asupra carierei si posibilitatea promovarii. Aceasta perspectiva contesta perceptia ca principalul motiv pentru care angajatii parasesc companiile este din cauza relatiilor proaste cu managerii.
Cele mai necesare abilitati in pozitii dificil de inchis sunt inteligenta emotionala, rezolvarea complexa a problemelor, gandirea analitica si inovatia. Posturile cel mai greu de inchis pentru recruteri, unde sunt sesizate aceste lipsuri, provin din IT, sectorul tehnic si financiar.
Raportul complet iti puteti gasi aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter