RO EN
Coșul este gol

URALITA: Scadere de 1,6% pe segmentul de izolatii in semestrul I

Grupul spaniol Uralita, implicat in productia de materiale pentru constructii (sisteme de izolare, gips, tigle pentru acoperisuri, tevi etc.), a consemnat o reducere de 8% a activitatii din primele sase luni ale anului in curs (fata de perioada corespunzatoare din 2009). Rezultatele finaciare negative au fost cauzate, in special, de conditiile meteorologice nefavorabile din primul trimestru. Veniturile grupului s-au imbunatatit in intervalul aprilie - iunie 2010, insa nu a putut fi compensata diminuarea din primele trei luni. Astfel, in semestrul intai a.c., holdingul a inregistrat incasari totale de 328,3 milioane de euro. "Segmentul de izolatii si sisteme pentru interior a consemnat cel mai ponderat declin (-1,6%, pana la 262,9 milioane de euro), ca urmare a impactului implementarii programelor guvernamentale de reabilitare termica in toate tarile in care suntem prezenti. Estimarile pentru perioada urmatoare sunt pozitive, avand in vedere faptul ca s-a observat o evolutie trimestriala optima a cererii", se specifica in raportul financiar al grupului. Deprecieri semnificative au fost raportate pe segmentele de tubulatura /tevi (-32,7%, la 43 milioane de euro) si tigla pentru acoperisuri (-17,5%, la 22,2 milioane de euro). Din punct de vedere geografic, singura regiune care a consemnat o crestere a cifrei de afaceri a fost cea a Europei de Est (fiind incluse operatiunile din Federatia Rusa si Turcia), unde veniturile au sporit cu 3,9%, la 64,2 milioane de euro. In toate celelalte zone s-au raportat scaderi, astfel: Europa Centrala si de Vest -4,6% (la 138,7 milioane de euro) si Spania -17%, la 125,2 milioane de euro.
Concernul Uralita desfasoara activitati si pe piata autohtona a constructiilor, prin subsidiara Ursa Romania, comercializand materiale pentru izolatii. Informatii suplimentare, la www.uralita.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter