RO EN
Coșul este gol

TARKETT vizeaza continuarea expansiunii pe pietele emergente

Producatorul francez de sisteme pentru pardoseli Tarkett, reprezentat in Romania din anul 2005, a anuntat o crestere cu 11% a cifrei de afaceri realizate anul trecut in comparatie cu 2011, pana la nivelul de 2,3 miliarde euro. Potrivit celui mai recent raport financiar prezentat de companie, livrarile de pe pietele emergente, incluzand aici si subsidiara din Romania, au consemnat evolutii medii de 12%. Un impact semnificativ la veniturile raportate de grup pentru 2012 l-au avut achizitia companiei Tandus, unul dintre cei mai importanti distribuitori de parchet din regiunea Americii de Nord, precum si dublarea vanzarilor din China. Profitul net consemnat de Tarkett s-a situat la 85 milioane de euro, reprezentand circa 3,7% din cifra de afaceri. "Avem o situatie financiara stabila ce ne va permite continuarea dezvoltarii pe pietele emergente din Europa de Est, America de Sud si Asia, precum si realizarea de noi achizitii. Avem incredere in revigorarea economica a SUA, in timp ce abordarea afacerilor din vestul Europei va fi, si in acest an, precauta", a declarat Michel Giannuzzi, CEO al grupului Tarkett.
***
In Romania, Tarkett livreaza in special sisteme de pardoseli pentru centre medicale si laboratoare, printre proiectele realizate pe plan local aflandu-se laboratorul de analize Synevo Romania (unde a livrat 6.000 mp de materiale din gama Tapiflex Excellence) si spitalul Sanador din Bucuresti, desfasurat pe o suprafata totala de 19.000 mp, unde s-au montat sisteme Tarkett Linoleum XF, produs realizat integral din materiale regenerabile. Informatii suplimentare, la www.tarkett.com
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter