RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Scadere cu 18,5% a vanzarilor, in 2009

Grupul Rockwool, din Danemarca, unul dintre cei mai mari producatori de materiale termoizolante din Europa, a realizat anul trecut, vanzari in valoare de aproximativ 11,2 miliarde coroane daneze (DKK), in scadere cu 18,5% fata de nivelul din 2008. Desi conditiile economico-financiare au reprezentat noi provocari pentru companie, rezultatele inregistrate in perioada octombrie - decembrie 2009 au evidentiat, potrivit managerilor Rockwool, o usoara crestere in comparatie cu primele trei trimestre.
Veniturile au depasit estimarile oficiale anuntate de conducerea grupului la sfarsitul lunii septembrie 2009. Pentru 2010, se previzioneaza o noua depreciere a cifrei de afaceri, ce va fi cuprinsa intre 5% si 10% in raport cu anul trecut. In noua configuratie economica, Rockwool a luat masuri de reducere a costurilor fixe si de ajustare a productiei, in functie de cererea de pe piata. Organizatia a initiat planuri eficiente de management a intregii afaceri, pentru mentinerea cotelor de piata detinute si a pozitiei de lider pe segmentul izolatiilor din vata bazaltica. "Anul 2009 s-a dovedit a fi unul destul de dur pentru companie, insa, in prezent, se remarca o sporirea increderii pe piata constructiilor. Depasirea unei astfel de perioade incepe prin acceptarea scaderilor, care inseamna - totodata - primul pas spre identificarea solutiilor oportune de rezolvare a dificultatilor si spre realizarea unui plan de actiune impotriva recesiunii. Am inceput elaborarea acestui proiect inca din aprilie 2009, cand am demarat o campanie de promovare a noii strategii orientate spre clienti", a declarat Eelco van Heel, CEO al Rockwool Group. Vanzarile din cadrul diviziei de izolatii au scazut, in 2009, cu 20,2%, pana la valoarea de 9,1 miliarde DKK.
Rockwool este prezenta si pe piata din Romania, unde comercializeaza vata bazaltica importata de la fabricile din Ungaria si Cehia. Informatii suplimentare, la www.rockwool.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter