RO EN
Coșul este gol

INDFLOOR Group estimeaza o crestere de minimum 5% a cifrei de afaceri, in 2022

Indfloor Group, cu sediul in Baia Mare, unul dintre principalii furnizori si montatori de pardoseli profesionale din Romania, a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 26,37 milioane de lei. Pentru anul in curs, conducerea companiei are in vedere o crestere de minimum 5% a cifrei de afaceri, in contextul in care noi majorari de preturi sunt asteptate incepand cu luna martie.
"Inca din ianuarie 2022, majoritatea furnizorilor de produse pentru pardoselile profesionale si-au anuntat noile grile de preturi, cu cresteri intre 5% si 20%, scumpiri neunitare, pe grupe de produse, fata de ultima majorare a anului precedent. Mentionam faptul ca in 2021 au fost minimum 3 etape de cresteri de preturi. In plus, incepand cu luna martie a acestui an se anunta noi fluctuatii de pret", a declarat Anamaria Pop, Product Manager in cadrul Indfloor Group.
Anul trecut, compania a investit in deschiderea unui nou sediu de birouri si a unui depozit (investitii proprii). Totodata, si-a extins echipa de vanzari, prin completarea echipei cu noi reprezentanti, obiectivul pentru 2022 fiind sa isi consolideze prezenta in toate zonele din Romania. De cativa ani, Indfloor Group si-a extins aria de activitate si in strainatate, unde a realizat montaje specializate in pardoseli sportive turnate in situ (piste de atletism/ terenuri sportive din granule de cauciuc in amestec cu liant poliuretanic).
 
 
Printre proiectele de referinta realizate in 2021 s-au aflat: Clinica de Recuperare Sanovil - Bistrita, unde Indfloor Group a realizat pardoselile din PVC, protectiile peretilor, mana curenta si sifoanele de scurgere, dar si noul Stadion Steaua Bucuresti, unde a montat gazonul sintetic pentru zona de siguranta. De asemenea, compania a realizat pardoseli poliuretanice turnate tip tartan pentru proiecte sportive majore, precum pista de atletism din cadrul stadionului "Cetate" din Alba Iulia, Complexul "La Terenuri" din Cluj-Napoca, Complexul Sportiv "Unirea" - Bistrita, mai multe locuri de joaca in Baia Mare si Oradea (proiecte derulate in colaborare cu primariile), suprafete sportive turnate pentru Scoala Generala "Lucian Blaga" - Bistrita etc. Pe plan extern, unul dintre proiectele de anvergura a fost realizarea mai multor piste de atletism in Israel.
 
 
Lipsa materiilor prime si inflatia continua sa afecteze piata
Printre principalele provocari pe piata pardoselilor se mentin, in continuare, lipsa materiei prime, fapt ce genereaza intarzieri in productie din partea furnizorilor, precum si volatilitatea pietei, instabilitatea financiara (mai ales in sectorul public), majorarea necontrolabila a preturilor si aparitia firmelor "fantoma" pe piata de profil.
"In cadrul proiectelor finantate de stat, pardoselile reprezinta un procentaj intre 2% si 5% din valoarea proiectului. Atat in 2021 cat si, conform estimarilor noastre, in 2022, antreprenorii generali subliciteaza si, din aceasta cauza, in momentul in care se ajunge la partea de finisaje (unde intra si pardoselile), bugetul este insuficient. De aici, rezulta solutii alese strict pe baza pretului mai mic, fara a se tine cont de respectarea caracteristicilor tehnice specifice", a precizat Anamaria Pop.
Reprezentantii companiei au mentionat ca, desi situatia globala nu este optimista, Indfloor Group se pozitioneaza ca o companie care reuseste sa se mentina in top in ceea ce priveste solutiile profesionale propuse clientilor. Cu o experienta de 17 ani pe piata de profil, societatea are expertiza in montajul pardoselilor, fie acestea sportive indoor-outdoor, pardoseli PVC, pardoseli antitrauma din tartan pentru locuri de joaca, mocheta profesionala, pardoseli drenante pe baza de piatra etc.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter