RO EN
Coșul este gol

HENKEL: Crestere de 16% a veniturilor diviziei de adezivi

Grupul Henkel (Germania), producator international de adezivi pentru constructii, a realizat o cifra de afaceri de 3,5 miliarde euro in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 16,1% fata de intervalul similar din 2009. Rezultatele financiare aferente perioadei de raportare reliefeaza o evolutie optima a afacerilor la nivel de grup, veniturile totale consemnand o majorare de 9,8%, pana la 7,4 miliarde euro. "Divizia de adezivi si-a continuat trendul ascendent din primele trei luni ale anului si in al doilea trimestru, progresul din intervalul aprilie - iunie a.c. fiind de +19,5% fata de perioada corespunzatoare a lui 2009", se arata in raportul semestrial al Henkel. Din punct de vedere al pietelor in cadrul carora activeaza holdingul, majorari substantiale s-au raportat in regiunile in curs de dezvoltare (Asia-Pacific, Africa /Orientul Mijlociu, America Latina si Europa de Est), in timp ce tarile puternic industrializate din Europa de Vest si America de Nord si-au reluat cresterea, subsidiarele locale ale Henkel consemnand sporiri de peste 10% ale vanzarilor. Profitul operational al diviziei de adezivi a cunoscut o redresare consistenta fata de primul semestru al anului trecut, acesta triplandu-se, pana la valoarea de 408 milioane de euro. Conform estimarilor Henkel, conditiile relativ pozitive care prevaleaza in economia reala si pe pietele financiare raman, in continuare, fragile. Pe baza previziunilor pentru anul in curs, reprezentantii grupului se asteapta ca economia globala sa se majoreze cu 3,5%, fara a anticipa, insa, o schimbare considerabila.
Henkel realizeaza adezivi marcile Ceresit si Thomsit si in Romania, unde este prezenta inca din anul 1994. Societatea detine doua unitati de productie in Bucuresti (in cartierul Pantelimon) si in judetul Cluj (la Campia Turzii), avand o capacitate totala de peste 400.000 de tone pe an. Informatii suplimentare, la www.henkel.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter