RO EN
Coșul este gol

DOW: Venituri de 13,6 miliarde USD in trimestrul al doilea

Concernul american Dow Chemical Company (Dow), unul dintre liderii mondiali in domeniul cercetarii si tehnologiilor aplicabile in diverse domenii (printre care si cel al constructiilor), a consemnat, in intervalul aprilie - iunie 2010, vanzari de 13,6 miliarde USD. Rezultatele financiare confirma, pentru al doilea trimestru consecutiv, revenirea comenzilor specifice, avand in vedere faptul ca datele disponibile indica o crestere de 26% fata de aceeasi perioada din 2009. In primele sase luni ale anului in curs, holdingul a raportat venituri nete de peste 27 miliarde USD. Trendul pozitiv a fost generat - in proportie de 19% - de majorarea preturilor de comercializare a produselor, o cota de 7% reprezentand impactul cresterii cantitatilor vandute. "Am inregistrat o crestere semnificativa a cererii din America de Nord si Europa, trendul ascendent al pietelor cu economii in curs de dezvoltare din Asia fiind mai accentuat. Ultimele 15 luni au fost profitabile pentru grup, in aceasta perioada integrand in structurile societatii compania Rohm and Haas si lansand divizia de materiale avansate din punct de vedere tehnologic, astfel incat rezultatele nu au intarziat sa apara", a declarat Andrew N. Liveris, presedinte al concernului. Cantitatile livrate in America de Nord au sporit cu 11%, cele din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) - cu 8%, iar activitatea Dow din regiunea Asia-Pacific a crescut cu 5%. Din punct de vedere al structurii incasarilor toate diviziile au raportat majorari ale afacerilor in trimestrul al doilea, astfel: materiale de acoperire si pentru infrastructura (+16%, pana la 1,3 miliarde USD), produse plastice de baza (+26%, la 3 miliarde USD), sisteme / materiale performante (+30%, respectiv 4,6 miliarde USD), substante chimice (+25%, la 732 milioane USD), echipamente electronice (+19%, pana la 1,4 miliarde USD) si tehnologii agricole (+4%, la 1,3 miliarde USD).
Dow Chemical Company activeaza in Romania prin distribuitori locali de materiale de constructii. Cei mai importanti dintre acestia sunt Rompolykem si Swisspor, care comercializeaza sistemele termoizolatoare Styrofoam. O alta subsidiara importanta a joint-venture-ului este societatea Geocelpro, care livreaza sigilanti siliconici. Printre obiectivele termoizolate cu sisteme Dow la nivel national se afla Spitalul Judetean Constanta si mai multe imobile rezidentiale din Bucuresti. Informatii suplimentare, la www.dow.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter