RO EN
Coșul este gol

CESAROM: Estimari de majorare a cotei de piata la 38%

Cesarom, unul dintre cei mai importanti producatori de placi ceramice din Romania, estimeaza o crestere cu 10% a cifrei de afaceri in acest an, in conditiile in care previziunile de pe piata specifica indica o noua deprecie a sectorului, de pana la 10%. Astfel, veniturile companiei vor inregistra o valoare de 38,5 milioane de euro, dupa ce, anul trecut, acestea au consemnat un volum de 35 milioane de euro. "Anul 2009 a fost un an in care ne-am consolidat afacerile si am implementat o noua strategie de organizare interna, care sa permita o crestere a eficientei proceselor interne si o abordare comerciala performanta. 2010 va insemna revenirea companiei pe profit", a declarat Eduard Macarescu, director comercial al societatii. Subsidiara autohtona a grupului austriac Lasselsberger, Cesarom a detinut, anul trecut, o cota de piata de 36%, pentru 2010 prognozand cresterea acesteia pana la 38%. Producatorul a exportat, incepand din 2009, materiale pe pietele din Grecia si Bulgaria, iar pentru anul in curs mizeaza pe majorarea ponderii exporturilor la 5% din cifra de afaceri, de la 1% cat a fost anul trecut.
Conform reprezentantului societatii, piata autohtona de placi ceramice a inregistrat, in 2009, o valoare de 110 milioane de euro, in scadere cu 40% fata de nivelul din 2008. "Comprimarea sectorului constructiilor, diminuarea numarului de proiecte, precum si blocarea creditarii au fost principalele motive care au dus la aceasta recesiune din domeniu. In urma deprecierii estimate la 10% din acest an, valoarea sectorului va atinge 100 milioane de euro", a precizat Eduard Macarescu.
De asemenea, pe sectorul de placi ceramice din Romania s-a raportat un volum de 25 milioane de metri patrati in 2009, in 2010 acesta urmand a ajunge la maximum 23 milioane de metri patrati. Astfel, potrivit previziunilor, in acest an segmentul de profil va inregistra cea mai scazuta activitate, din 2011 evolutia urmand a fi din nou una pozitiva. Informatii suplimentare, la www.cesarom.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter