RO EN
Coșul este gol

BAUMIX: "Nu credem in redresarea pietei nici in 2011"

Raspunzand unor intrebari referitoare la piata romaneasca de adezivi si mortare uscate, Augustin Russu, directorul general al firmei Baumix, a declarat ca segmentul a consemnat, in 2010, o contractie de circa 30% ca urmare a lipsei de proiecte si ineficientei programelor guvernamentale care ar fi trebuit sa sustina activitatea firmelor de constructii. Referindu-se la propria companie, reprezentantul Baumix estimeaza o usoara crestere a vanzarilor in 2011, insa crede ca piata constructiilor in ansamblu nu va reveni pe un trend ascendent.
 
Augustin Russu, director general al firmei Baumix: "Piata de adezivi si mortare uscate a scazut in anul 2010 cu aproximativ 30%, ca o consecinta a lipsei de proiecte imobiliare importante si a ineficientei programelor de anvelopare a blocurilor de locuinte. Nu credem in redresarea pietei nici in 2011 si asteptam, inca, primele semnale pozitive din sectorul materialelor de constructii grosiere, care vor atrage, in curs de cateva luni si cresterea segmentului de mortare. Speram ca 2012 sa aduca stabilitate si poate o majorare de 5% a pietei. Chiar si in contextul economic dificil din 2010, am reusit sa ne mentinem volumul livrarilor la nivelul celui din anul 2009, insa cifra de afaceri estimam ca se va diminua cu 15%, pana la 30,7 milioane de lei, cu un indicator EBITDA in crestere cu 25% fata de anul 2009, reprezentand 9% din cifra de afaceri pentru 2010. Pentru acest an ne-am propus majorarea vanzarilor pana la nivelul consemnat in 2009, respectiv 36 milioane de lei. Totodata, in perioada urmatoare, avem in vedere optimizarea costurilor operationale, mentinerea si imbunatatirea constanta a calitatii produselor, extinderea la nivel national si diversificarea canalelor de distributie. In ceea ce priveste livrarile, in prezent categoriile de produse care genereaza cea mai mare parte din venituri sunt cele din gamele pentru placi ceramice si materialele utilizate pentru termosistem, segmente pe care detinem cote de piata de 15%. De asemenea, chiturile, atat cele din gama Baumix, cat si marca Primus, au inregistrat o crestere puternica a comenzilor in a doua parte a anului 2010. Vanzari semnificative au fost consemnate si in ceea ce priveste sistemul de tencuiala decorativa minerala TDM 90 - Baumix fiind unicul producator de tencuiala decorativa in stare uscata si colorata in masa din Europa".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter