RO EN
Coșul este gol

Austrotherm a deschis o noua capacitate de productie in judetul Neamt

Compania Austrotherm, membra a concernului austriac SIH, a deschis, recent, cea de-a treia fabrica de productie din Romania, in nord-estul tarii, in localitatea Horia, din judetul Neamt, unde in urma cu doi ani a fost inaugurata cea de-a doua fabrica de polistiren expandat (EPS) din Romania, dupa cea din Bucuresti. Noua unitate produce polistiren extrudat (XPS), valoarea totala a investitiei ridicandu-se la peste 8 milioane de euro. "Linia de fabricatie, echipata cu instalatii de ultima generatie, conforme cu normele europene privind protectia mediului, are o capacitate anuala de 150.000mc/an, succede celor de la Purbach din Austria si Nis din Serbia, situand compania Austrotherm printre cei mai mari producatori de polistiren extrudat din aceasta zona a Europei”, a declarat Petru Lada, director Austrotherm Romania. "Calitatea produselor pe care le fabricam ne-a permis sa fim prezenti cu pe pietele din Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria si Ungaria, amplasamentul geografic al fabricii de la Horia reprezentand un factor important in decizia de a amplasa unitatea de productie aici. Noul produs XPS, fabricat intr-o gama variata de tipuri si dimensiuni, este conform cu standardele europene, fiind verificat constant in laboratoarele proprii”, a specificat Serghei Negulescu, director al firmei.
***
Datorita extinderii capacitatilor de productie in partea de est a Europei, Austrotherm are in prezent 16 fabrici in 11 tari, cu un personal de 690 de angajati. Cifra de afaceri a grupului Austrotherm de la finele anului trecut a fost de 184 milioane de euro. Informatii suplimentare, la www.austrotherm.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter