RO EN
Coșul este gol

LG a vandut, in 2007, 4,8 miliarde aparate de climatizare

Divizia de Climatizare a LG Electronics a inregistrat, in ultimii trei ani, pe piata locala, o crestere a vanzarilor de echipamente de climatizare, de la 25 milioane de euro (in 2005) la 65 milioane de euro, in 2007. Anul trecut, la nivel global, pe segmentul rezidential, LG Electronics a comercializat un numar de 4,8 miliarde echipamente de climatizare. Totodata, piata de climatizare din Europa a inregistrat o majorare de peste 20% din 2005 pana in 2007, atingand valoarea de 5,1 miliarde de dolari. Principala crestere pe acest segment au avut-o sistemele comerciale (de la 68% la 70%), cu o reducere a cererii in domeniul sistemelor rezidentiale (de la 32% la 30%). Reprezentantii firmei estimeaza ca piata va urma trendul ascendent, in special pentru produsele dotate cu functii care faciliteaza reducerea consumului de energie si protejarea sanatatii beneficiarilor, conform cu standardele impuse de Uniunea Europeana. "Consumatorii au devenit constienti de importanta functiilor avansate ale unui echipament de climatizare si sunt mai orientati catre functii inovatoare care ofera confortul dorit. Pentru 2008, ne asteptam la o sporire a numarului celor interesati de functiile inovatoare ale aparatelor de aer conditionat, precum reducerea consumului de energie, protejarea sanatatii si a mediului", a declarat Liviu Caton Paltineanu, director national de vanzari al Diviziei de Climatizare din cadrul LG Electronics Romania. Cota de piata a marcii LG pe piata de climatizare autohtona a fost de 17% in 2007, pentru anul curent fiind estimata o crestere pana la 20%. Noua gama de produse include seriile ArtGallery, Artcool si modelul Klebio.
***
LG Electronics Inc., lider mondial in furnizarea de produse inovatoare din domeniul  electronicii, informatiilor si comunicatiilor, detine 81 de filiale in intreaga lume. Grupul cuprinde patru divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display si Digital Media, cu vanzari globale de peste 38,5 miliarde USD in 2006. Informatii suplimentare, la www.lge.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter