Conducerea grupului olandez Philips si-a propus sa vanda peste doua miliarde de corpuri de iluminat cu LED pana in 2020, utilizarea acestora avand capacitatea de a economisi o cantitate de energie echivalenta cu cea generata de 60 centrale electrice mijlocii pe baza de carbune si cu emisii cat cele emise de 24 miliarde de masini. Compania si-a reafirmat, totodata, angajamentul de a-si neutraliza complet operatiunile globale de productie care emit carbon. Aceste obiective au fost enuntate de reprezentantii grupului Philips la inceputul lunii iunie 2016 la San Francisco (SUA), cu prilejul forumului ministerial pentru energie curata (The Clean Energy Ministerial - CEM), reuniune anuala a mai multor tari care conlucreaza pentru tranzitia globala la surse alternative de energie.
"Ne bucuram ca putem produce corpuri de iluminat cu LED si sisteme de conectare care pot reduce consumul de energie cu pana la 80%, comparativ cu sursele conventionale. Totodata, trebuie sa fim responsabili si in ceea ce priveste propria noastra amprenta de carbon, motiv pentru care ne-am angajat sa neutralizam toate operatiunile care genereaza emisii de carbon, pana la finele acestui deceniu. Pentru a ne indeplini acest obiectiv, trebuie sa reanalizam absolut tot ce facem: operatiuni, procese si lant de furnizori. Suntem pe drumul cel bun in atingerea acestei tinte, in 2015 majorandu-ne gradul de utilizare a surselor regenerabile de energie pana la 60% din total, la nivel global", a declarat Bill Bien, directorul de strategie al grupului Philips.
Lansare a unei noi game de corpuri de iluminat cu LED
Prin divizia Philips Lighting, grupul olandez a lansat, recent, noua gama de produse Philips SceneSwitch, sortimente unice de corpuri de iluminat care ofera mai multe setari de lumina, in intampinarea diferitelor nevoi ale locuintelor si consumatorilor, in contextul in care tot mai multe locuinte au devenit si spatii de lucru, de relaxare sau petrecere a timpului liber. Gama Philips SceneSwitch, ce utilizeaza tehnologia LED, permite utilizatorului folosirea intrerupatorului existent pentru a selecta cea mai buna optiune de iluminare pentru fiecare activitate.
"Numai 10% din clientii cu care am discutat au posibilitatea de a-si regla iluminatul in locuinte. Cu noile noastre produse, clientii pot schimba cu usurinta optiunile de iluminat - de la o luminozitate intensa (ce ajuta la concentrare si la detalii) la o lumina naturala sau la o incandescenta relaxanta - toate acestea cu numai o actionare a intrerupatorului existent deja in locuinta. Nu este necesara instalarea unui graduator sau realizarea altor modificari majore in locuinte, pentru a le face multifunctionale", a declarat Mahesh Iyer, seful afacerilor cu LED din cadrul diviziei Philips Lighting.
Potrivit datelor producatorului, noile corpuri de iluminat sunt disponibile in variante de 60W din data de 12 iulie 2016, corpuri de 40W si 50W urmand a fi lansate pe piata in luna septembrie a.c.
***
Compania Royal Philips este reprezentata in tara noastra prin subsidiara Philips Romania, avand o tehnologie diversificata, axata pe imbunatatirea calitatii vietii prin inovatii relevante in domenii precum sanatate, stil de viata si iluminat. Compania este lider in servicii cardiologice, terapie de urgenta si asistenta medicala la domiciliu, solutii economice si noi aplicatii de iluminat, precum si in sectorul produselor de ingrijire. Philips Romania a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de 546,5 milioane de lei, in crestere cu 11,8% fata de nivelul de 488,7 milioane de lei realizat in 2014. In ceea ce priveste profitul net, acesta a crescut semnificativ (+52%), pana la 19,37 milioane de lei, in contextul in care compania a lucrat, in 2015, cu un numar mediu de 100 de angajati.