RO EN
Coșul este gol

STRABAG a demarat proiectarea noului drum ce va lega Centura Oradiei de A3

Se lucreaza la proiectul tehnic pentru noul drum care va face legatura intre Centura Oradiei (giratie Calea Santandrei) cu Autostrada A3 Transilvania (Biharia). Compania Strabag desfasoara activitati preliminare care constau in efectuarea studiilor/sondajelor geotehnice, realizarea investigatiilor arheologice (diagnostic/cercetare) si a deminarii (descarcarii de munitii), precum si efectuarea masuratorilor batimetrice in zonele acoperite de apa. De asemenea, se au in vedere masuratori topografice (identificare sistem de borne de referinta, realizare sistem topografic) si realizarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, toate fiind in curs de desfasurare.
„Este un proiect important de infrastructura care va aduce plusvaloare atat orasului, cat si judetului Bihor. Odata realizat acest drum de legatura vom avea asigurata conexiunea cu exteriorul si ne putem gandi la dezvoltarea zonei noastre atat economic, cat si turistic. De regula, prin consolidarea acestor cai de legatura se contribuie masiv la cresterea mobilitatii si a sigurantei rutiere si se scurteaza timpii de calatorie, un aspect pe care ni-l dorim cu totii", a precizat primarul Florin Birta.
Odata finalizate activitatile mentionate mai sus, se va organiza santierul propriu-zis, lucrarile urmand sa inceapa in primavara anului viitor.
Contractul de proiectare si executie „Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Sintandrei) - Autostrada A3 (Biharia)" a fost semnat intre CNAIR si Strabag SRL in 21 iulie 2021.
Durata acestuia este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 luni perioada de executie a lucrarilor. Proiectul prevede un drum de legatura cu o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi si pasaje (inclusiv peste Crisul Repede si peste soseaua Borsului), dar si 3 noduri rutiere. Acesta urmeaza sa faca legatura dintre Centura si autostrada, din zona sensului giratoriu cu Calea Santandrei spre Santandrei - Bors - Biharia. Valoarea contractului este de 545.910.100 lei plus TVA.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter