RO EN
Coșul este gol

CNSC a anulat rezultatul licitatiei de atribuire a studiilor pentru metroul din Cluj

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a anulat printr-o decizie oferta castigatoare a contractului pentru executia studiilor de prefezabilitate, fezabilitate si impact asupra mediului aferente constructiei retelei de metrou din Cluj-Napoca. Asocierea declarata initial castigatoare, formata din companiile SWS Engineering SPA, Systra si Metrans Engineering, a fost respinsa in urma unei contestatii formulate de Metroul SA, parte a asocierii clasate pe locul al doilea, care sustinea, in motivarea sa, ca societatea Metrans a participat la realizarea caietului de sarcini pentru realizarea licitatiei respective. Decizia a fost emisa la data de 19 decembrie 2019 si obliga autoritatea contractanta, respectiv Primaria municipiului Cluj-Napoca, "ca in termen de 15 zile sa excluda din procedura de atribuire oferta asocierii SWS Engineering SPA - Systra - Metrans Engineering, sa solicite clarificari asocierii Metroul SA - Padeco Company Limited si sa recalculeze punctajul acordat expertilor cheie Vilcan Adrian Vasile si Dumitrescu Consuela Cristina, conform celor din motivare". De asemenea, decizia "respinge cererea de interventie accesorie, formulata de asocierea SWS Engineering SPA - Systra - Metrans Engineering", potrivit documentului CNSC.
Metrans respinge conflictul de interese care a dus la excluderea din licitatie a asocierii din care face parte si a anuntat ca va contesta decizia CNSC la Curtea de Apel.
Asocierea SWS Engineering SPA - Systra - Metrans Engineering a fost declarata castigatoare a contractului pentru executia studiilor pregatitoare executiei retelei de metrou din Cluj-Napoca la finele lunii octombrie 2019, cu o oferta in valoare de 30,1 milioane de lei. Oferta clasata pe locul al doilea, apartinand asocierii Metroul SA - Padeco, are o valoare de 29,38 milioane de lei si este, in acest moment, castigatoare a licitatiei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter