RO EN
Coșul este gol

SIBIU: Primaria solicita 40 milioane euro din PNRR pentru eficientizare energetica

Primaria Municipiului Sibiu solicita in total peste 40 milioane euro din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), pentru cresterea eficientei energetice a catorva zeci de cladiri in care se afla unitati de invatamant, blocuri, dar si sedii administrative ale Spitalului de Pediatrie si ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal, informeaza un comunicat de presa remis AGERPRES.
"Eficientizarea energetica a cladirilor este o necesitate, atat din punct de vedere al reducerii amprentei de carbon a acestora, cat si din punct de vedere al crizei energetice care impune solutii de reducere a consumului. Pana in prezent am depus 9 proiecte in cadrul PNRR pentru cresterea eficientei cladirilor a 6 unitati de invatamant si a 20 de blocuri, insumand o valoare de peste 27,5 milioane de Euro. Dupa sedinta Consiliului Local vom mai depune inca 7 proiecte in valoare de 13,7 milioane de Euro, pentru eficientizarea energetica a cladirii Colegiului Pedagogic Andrei Saguna, a gradinitei nr. 15, a scolilor I.L. Caragiale, nr. 4 si nr. 13, a cladirii Spitalului de Pediatrie de pe str. Transilvaniei, a 2 cladiri administrative ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal si a inca 4 blocuri", a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.
Consilierii municipali sibieni au votat vineri, in unanimitate, aprobarea depunerii celor sapte proiecte din cadrul PNRR, pentru obtinerea finantarii europene nerambursabile.
Cladirile publice mentionate vor fi modernizate din punct de vedere energetic, iar in "cladirea Spitalului de Pediatrie, cea a Scolii 'I.L. Caragiale' si cea a Scolii nr. 4 se vor executa si lucrari de consolidare seismica", potrivit Primariei Municipiului Sibiu.
Prin toate aceste proiecte se estimeaza o reducere cu peste 50% a consumului de energie pentru incalzire si o reducere cu peste 30% a emisiilor de dioxid de carbon generate de aceste cladiri.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter