RO EN
Coșul este gol

ORADEA: Proiect de extindere a terminalului si constructia unui hotel la aeroport

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat marti, intr-o conferinta de presa, un proiect de colaborare cu Primaria Oradea, in vederea dezvoltarii Aeroportului oradean, care vizeaza extinderea terminalului de pasageri, precum si hangare, hotel, parcare, dar si racordarea la transportul in comun cu tramvaiul.
"Vom propune la sedinta ordinara de joi acest proiect pe ordinea de zi. Conectare aeriana inseamna, in primul rand, curse, cresterea numarului acestora fiind o prioritate pentru noi, dar si o infrastructura corespunzatoare. Prin acest material stabilim directiile viitoare de dezvoltare si responsabilitatile pentru cele trei autoritati implicate", a declarat Ilie Bolojan.
Potrivit lui Bolojan se are in vedere realizarea unui Master Plan privind dezvoltarea aeroportului, finantat de CJ si realizarea unui Plan de Urbanism Zonal, de catre Primaria Oradea.
In continutul acestor doua documente se prevede: racordarea aeroportului la sistemul de transport in comun, respectiv la linia de tramvai, proiect realizat de primarie; construirea unor hangare pentru service-ul aeronavelor, proiect realizat de aeroport, langa terminalul cargo; o parcare supraterana in fata aeroportului, ce va fi realizata de primarie; un hotel in imediata apropiere a aeroportului si spatii de alimentare publica, proiect ce va fi construit de CJ Bihor si Aeroport.
Si, nu in ultimul rand, se va extinde actualul terminal al aeroportului si se va folosi resursa geotermala, din forajul propriu.
"Lucram la documentatie si la depunerea unor proiecte pentru finantare din fonduri europene, pe programul pentru aeroporturi. In cateva luni, sper sa constatati primele proiecte pe care le realizam", a conchis Bolojan.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter