RO EN
Coșul este gol

CONSTANTA: Spital si centre tehnologice pe terenurile Universitatii Ovidius

Universitatea „Ovidius” din Constanta (UOC) a inclus in Strategia de Dezvoltare Institutionala trei noi obiective de investitii.
Unul dintre proiectele prioritare pentru UOC este reprezentat de infiintarea unui spital universitar, care va constitui o baza medicala moderna de instruire a studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si a rezidentilor, urmarindu-se, totodata, realizarea unor servicii medicale performante, destinate intregii comunitati locale si regionale. Existenta unui spital universitar in campusul UOC va contribui la cresterea eficientei sistemului de invatamant superior medical constantean, prin dezvoltarea pregatirii practice a viitorilor medici, si va avea, totodata, un aport decisiv pentru sporirea competitivitatii in cadrul activitatilor de invatamant si de cercetare stiintifica, pentru promovarea calitatii si cresterea vizibilitatii internationale a institutiei.
Un al doilea proiect este Centrul de Inovare si Transfer de Tehnologie, care va permite studentilor de la majoritatea programelor de studii sa desfasoare activitati practice si sa invete prin realizarea de proiecte, raspunzand nevoilor comunitatii. Centrul va atrage si firme dornice sa preia solutii creative, sa valorifice prin transfer de tehnologie rezultatele activitatii studentilor si universitarilor ovidieni, iar costurile de intretinere vor fi acoperite prin serviciile aduse mediului de afaceri.
Cel de-al treilea proiect este CiTyInnoHub, un centru de inovare digitala format dintr-un grup de organizatii partenere cu domenii de specializare complementare, ce are ca misiune sa furnizeze expertiza tehnologica si facilitati de experimentare la standarde europene. Scopul acestui demers este transformarea digitala a agentilor economici si a entitatilor publice din regiunea de Sud-Est a Romanei.
Alaturi de aceste obiective, in Strategia de Dezvoltare Institutionala este inclusa si sala polivalenta de sport, cu terenuri de handbal, volei, baschet, tenis, sala de forta si tribuna pentru peste 300 de spectatori.
In acest context, au fost initiate demersurile necesare indeplinirii conditiilor de urbanism pentru edificarea acestor proiecte pe terenul institutiei situat pe Aleea Universitatii, nr. 1, Constanta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter