Lucrarile la Spitalul Orasenesc din Sinaia vori fi reluate, in vederea finalizarii constructiei fiind propus un buget de 121 milioane de lei (inclusiv TVA). Cladirea va fi ridicata pe strada Spitalului nr. 2 si proiectul a fost modificat fata de propunerea initiala. Unitatea va avea 6 sectii de spitalizare, cu un numar total de 138 de paturi - UPU, sectie de imagistica, laboratoare medicale, bloc sterilizare, bloc operator cu 3 sali de operatie si bloc pentru nasteri.
Noul spital urmeaza a fi ridicat intr-o perioada de 60 de luni. Un proiect de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestei investitii se afla in consultare publica pe site-ul MLPDA, in urmatoarea etapa proiectul urmand sa fie aprobat de Executiv.
Proiectul va fi implementat prin intermediul Companiei Nationale de Investitii (CNI) dupa constructie urmand a fi dat in folosinta beneficiarului, reprezentat de UAT orasul Sinaia.
Cladirea (S+D+P+2E) va avea o amprenta la sol de 2.393 mp si o suprafata desfasurata totala de 7.149 mp. Accesele principale pietonale se fac pe la parterul cladirii, unul dintre acestea fiind destinat zonei de primiri urgente (UPU) care are si acces separat auto pentru ambulante. Sectiile ambulatoriu si imagistica dispun si de accese destinate pacientilor direct din exteriorul spitalului, accese realizate la nivelul parterului pentru ambulatoriu respectiv la nivelul demisolului pentru imagistica. Circulatiile verticale in interiorul cladirii se realizeaza prin cele doua noduri din corpul principal. Circulatiile in interiorul cladirii vor fi realizate prin doua scari, doua lifturi mari pentru targi, doua ascensoare pentru persoane si alte doua lifturi de serviciu. Zona de depozite centrale de la demisol va fi legata de parter printr-o scara si un montcharge pentru transportul facil al marfurilor.
***
UAT Sinaia a demarat implementarea proiectului de investitii "Construire Spital Orasenesc Sinaia", continuand lucrarile incepute in urma cu peste 20 de ani, oprite in prima faza la nivelul de suprastructura realizata in proportie de circa 10%. Lucrarile au ca scop finalizarea constructiei, dar cu o compartimentare diferita a etajelor si cu un regim de inaltime mai redus (S+D+P+2E in loc de S+D+P+6E configurate initial). In anul 2011 a fost intocmita o Expertiza Tehnica pentru lucrarile executate si un Studiu de Fezabilitate pentru restul de executat. Ulterior, in baza proiectului, intocmit in anul 2013, a inceput executia lucrarilor. In perioada 2015-2018 s-au executat lucrari de finalizare a structurii de rezistenta, zidarie pereti exteriori, termoizolatie pereti exteriori si tamplarie exterioara la corpurile cuprinse intre axele C si D si lucrari de demolare partiala, demolare elemente de compartimentare si demolare sarpanta la corpurile cuprinse intre axele F si H. Dupa oprirea lucrarilor descrise mai sus constructia a intrat in conservare. In 2019 -2020 a fost intomit un nou Proiect Tehnic, UAT Orasul Sinaia modificand tema de proiectare aferenta proiectului intocmit in perioada 2011-2013. Prin prezentul proiect se vor continua si finaliza lucrarile incepute.