RO EN
Coșul este gol

ASEMER: Dezvoltatori spanioli vor investi 20 milioane euro intr-un teren de golf

Investitorii din Spania analizeaza oportunitatile pietei romanesti si iau in calcul dezvoltarea unui teren de golf in apropierea Bucurestiului, conform informatiilor Asociatiei Investitorilor Spanioli in Romania (ASEMER). Realizarea unui astfel de proiect s-ar ridica la o investitie de peste 20 milioane de euro doar in ceea ce priveste amenajarea terenului.
”Investitia intr-un teren de golf nu ar fi posibila daca nu s-ar lua in calcul si posibilitatea dezvoltarii unor proiecte imobiliare in apropiere, cu scopul de a genera suficiente beneficii economice care sa compenseze asumarea costurilor semnificative implicate de un astfel de proiect de catre investitori. Din punctul nostru de vedere, cerintele pentru dezvoltarea unui teren de golf sunt indeplinite deplin in acest moment de Bucuresti, care, cu peste doua milioane de locuitori si un PIB pe cap de locuitor care a depasit media Uniunii Europene, este un candidat perfect”, a declarat Emilio Luque Ascanio, presedintele ASEMER.
In prezent, pasionatii de golf din Bucuresti au o singura optiune - terenul de golf al Clubului Diplomatic. Acesta a fost inaugurat in 1929 de Regele Ferdinand sub denumirea de Country Club si cuprindea si o parte din actualul parc Herastrau. Astazi insa nu mai indeplineste conditiile necesare pentru a putea fi considerat un adevarat teren de golf. Tot in Nordul orasului, la Stejarii Country Club exista un driving-range sau zona de antrenament, dar lipseste spatiul amenajat pentru joc.
„In Bucuresti nu mai exista in acest moment posibilitatea amenajarii unui teren de golf, tinand cont de costurile semnificative pentru achizitionarea suprafetelor de teren necesare. Pentru acest tip de investitii este obligatoriu sa existe suprafete mari de teren. Un teren de golf cu 18 gauri, de exemplu, necesita aproximativ 56 - 70 de hectare de teren, la care trebuie adaugat si spatiul alocat pentru proiectul de dezvoltare imobiliara. In acest sens, este absolut necesar sa ne putem bucura de sprijinul autoritatilor locale in vederea identificarii eventualelor locatii adecvate pentru obtinerea autorizatiilor necesare de construire”, a mai adaugat presedintele ASEMER.
Terenurile de golf imbunatatesc nivelul de viata si gradul de dezvoltare economica al comunitatilor locale implicate. In plus, atrag investitii directe care creeaza, la randul lor, o multime de noi oportunitati.
In ultimele decenii, practicarea golfului a crescut in popularitate si, in aceeasi masura, si numarul terenurilor de golf la nivel global s-a majorat. Doar in Spania numarul terenuri recunoscute de Federatia Spaniola de Golf se ridica la 424.
In prezent, multi romani pasionati de golf aleg sa mearga sa practice acest sport pe terenurile de la Marea Neagra din Bulgaria, dar tinand cont de distanta fata de Bucuresti, nu pot beneficia de practica constanta. Potrivit datelor Federatiei Romane de Golf, numarul jucatorilor de golf din Romania se ridica in prezent la aproximativ 1500 de persoane.
Dezvoltarea unui nou teren de golf in apropierea Bucurestiului ar ridica calitatea ofertei de servicii din oras la standarde similare cu cele puse la dispozitie de importante orase din vestul Europei. O astfel de investitie ar avea nevoie de cativa ani pentru finalizare, conform ASEMER.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter