RO EN
Coșul este gol

Ruukki a definitivat lucrarile la sectia de structuri metalice

 
Ruukki a definitivat, recent, lucrarile la sectia de structuri metalice, parte a investitiei de 35 milioane de euro. Sectia Ruukki de structuri de metalice, parte a centrului de productie din Bolintin Deal, cea mai mare investitie greenfield a companiei in afara Finlandei, va produce aproximativ 12.000 tone pe an. Se estimeaza ca activitatea sectiei va reprezenta aproximativ 30% din cifra de afaceri a firmei in Romania. In prezent, piata autohtona de structuri metalice are o valoare preconizata de peste 200 milioane de euro.
 
"Piata romaneasca ar putea genera, in urmatorii ani, intre 5% și 10% din totalul vanzarilor globale ale grupului, care au atins, in 2007, valoarea de 3,9 miliarde euro", a declarat Saku Sipola, presedinte al Ruukki Construction. Compania va proiecta, produce, furniza si instala structuri metalice personalizate pentru fiecare proiect in parte. Noua sectie va deservi atat piata locala, cat si alte piete din regiune, precum Serbia si Bulgaria. Sectia de structuri metalice se intinde pe o suprafata de peste 25.000 mp si include masini cu comanda numerica. Acestea permit realizarea de lucrari de mare precizie si conceperea de proiecte personalizate. Tehnologia locala sustine, in prezent, dezvoltarea oricarui tip de structura metalica, indiferent de dimeniuni, atat din aliaje clasice tip S355J(OL 52) sau S235J (OL 37), cat si din aliaje dezvoltate de cercetatorii Ruukki.
Compania investeste anual 26 milioane de euro in cercetarea si dezvoltarea de noi sisteme, solutii si aliaje speciale, care sa duca la o mai mare rezistenta, o greutate mai mica a structurii si un timp de implementare mai scurt.

***

Ruukki este unul dintre cei mai importanti producatori si dezvoltatori de solutii metalice la nivel international. Compania, prezenta in 24 de tari, a inregistrat vanzari in valoare de 3,9 miliarde euro. In Romania, Ruukki activeaza prin birourile deschise in Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara. In 2007 firma a inaugurat prima linie de productie din tara noastra, in urma unei investitii de 35 milioane de euro. Informatii suplimentare, la www.ruukki.com/ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter