RO EN
Coșul este gol

ARCELORMITTAL: Crestere a productiei internationale, cu exceptia celei din Romania

In trimestrul al doilea a.c., livrarile internationale de produse din otel s-au situat la cota de 22,2 milioane de tone - nivel similar celui consemnat in perioada corespunzatoare din 2010. Din punct de vedere financiar, incasarile s-au majorat pana la 25,12 miliarde USD (cu 24,8% mai mari fata de perioada aprilie - iunie 2010 si in crestere secventiala cu 13,2%). In primul semestru din 2011, livrarile de otel au totalizat 44,1 milioane de tone, corespunzatoare unei cifre de afaceri de 47,3 miliarde USD, in crestere cu 25,9% raportat la celel sase luni corespunzatoare exercitiului financiar precedent.
 
Lakshmi N. Mittal, presedinte al grupului ArcelorMittal: "Aceste rezultate erau previzibile, pe fondul cresterii preturilor de vanzare. Desi in trimestrul al treilea se pot manifesta anumite influente sezoniere (conform experientei din ultimii ani), este de asteptat ca acestea sa se atenueze fata de 2010. Evolutia preconizata ar putea duce, astfel, la mentinerea performantelor operationale ale grupului. Productia a sporit, astfel, in cadrul tuturor diviziilor, fiind reflectata o cerere aflata in crestere, singura exceptie fiind consituita de subsidiara din Romania, care a trebuit sa intrerupa procesele de fabricatie ale unor unitati pentru derularea de lucrari de intretinere si mentenanta. De asemenea, combinatul din Galati aloca fonduri de 25 milioane de euro pentru modernizarea laminorului de tabla groasa nr. 2. Proiectul presupune achizitia unei masini de planat la cald, care va asigura o fiabilitate sporita cu aproape 50% fata de cea anterioara. In Galati se executa aproximativ 40% din cantitatea de tabla groasa fabricata de intregul concern ArcelorMittal. De asemenea, filiala continua si investitia de 53 milioane de euro, inceputa in prima parte a anului trecut, prin care este vizata modernizarea furnalului nr. 5"

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter