RO EN
Coșul este gol

VODAFONE: Romanii s-ar muta la tara daca ar avea conexiune buna la internet

Aproape doua treimi dintre romanii (62%) care locuiesc in mediul urban ar putea sa se mute la tara, in urmatorii doi ani, dar conditia principala pentru a face acest pas este o conexiune buna la internet, arata rezultatele sondajului Digitalizarea Europei, relaizat de Vodafone Institute. Aceeasi cercetare releva faptul ca 59% dintre respondenti au declarat ca pandemia le-a influentat sau le-a schimbat opinia privind perspectiva de a locui la tara.
Intrebati despre avantajele sau dezavantajele de a locui in mediul rural, 74%, respectiv 80% din totalul celor intervievati considera apropierea de natura si beneficiile sale pentru un stil de viata sanatos ca fiind cele mai mari castiguri. Doar 19% au indicat nivelul chiriei mai scazut, in timp ce avantajele traiului la tara predomina pentru 44% dintre romanii din urban.
Conform studiului Vodafone, conditia de baza pentru a locui la tara este, de departe, o conexiune buna la internet, astfel incat 69% dintre romani spun ca aceasta este obligatorie, iar pentru 25% este de preferat. O constatare similara se intalneste in randul tuturor tarilor europene.
Mai mult de jumatate dintre cei chestionati (54%) sunt de parere ca o infrastructura buna de servicii de sanatate este esentiala, 42% vad important un transport public bun, in timp ce 46% sustin ca institutiile bune de invatamant reprezinta o conditie de baza.
Studiul Digitalizarea Europei a fost comandat de Vodafone Institute si realizat online de Kantar, pe un esantion de 15.000 de persoane din 15 tari europene, in perioada 5 mai - 16 iunie 2021, printre care si Romania. Fiecare esantion national a cuprins cel putin o mie de persoane, cu varste de peste 16 ani.
Institutul Vodafone pentru Societate si Comunicatii ofera expertiza si idei fundamentate, precum si o platforma de dialog intre mediul de afaceri, mediul academic si decindentii politici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter