Bittnet, un grup de companii cu activitati de Educatie si integrare solutii IT, listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, a raportat venituri consolidate de 19,3 milioane lei la 31 martie 2020, o crestere de 21% fata de veniturile din primul trimestru al anului 2019, si o triplare a marjei brute. Actiunile BNET se vor transfera pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti in saptamanile urmatoare, compania depunand deja toata documentatia necesara pentru transfer la ASF.
„Rezultatele din T1 2020 sunt cele mai bune rezultate pentru un prim trimestru din istoria noastra. Inceputul anului este, in general, cea mai slaba perioada pentru noi cand inregistram cele mai mici venituri. Anul acesta am fost nevoiti sa ne confruntam suplimentar si cu turbulentele cauzate de pandemia care a lovit Romania la jumatatea lunii martie. Am reactionat imediat prin adaptarea modelului nostru de afaceri, decizie ce ne-a ajutat la consolidarea pozitiei, deoarece clientii nostri au fost deschisi sa primeasca expertiza noastra pentru asigurarea continuitatii afacerilor. Prin urmare, am inregistrat o crestere a veniturilor cu 21% si pentru prima data in istorie, am incheiat un prim trimestru cu profit operational”, a declarat Mihai Logofatu, CEO si cofondator Bittnet Group.
„Rezultatele pozitive au continuat in aprilie, cand vanzarile noastre au crescut cu 150% fata de aprilie 2019, in timp ce, potrivit barometrului recent al SmartBill, IMM-urile locale au inregistrat o scadere medie de 19% a veniturilor in acea perioada. Aceasta evolutie se datoreaza in principal expertizei tehnice aprofundate a echipei noastre si a capacitatii de a reactiona rapid la mediul in schimbare - doua valori care disting Grupul Bittnet pe piata IT locala”, a adaugat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group.
Divizia de Educatie, care include Bittnet Training si Equatorial, a avut de departe cel mai bun T1 din istorie. Veniturile celor doua organizatii au crescut cu 112% fata de veniturile inregistrate in primul trimestru din 2019 si au ajuns la 2,2 milioane lei, in timp ce profitul operational a crescut cu 0,7 milioane lei. Odata cu instaurarea starii de urgenta la mijlocul lunii martie, toate cursurile livrate de Bittnet Training si Equatorial Gaming au fost migrate in format live-virtual. Acest lucru le-a oferit clientilor grupului oportunitatea de a continua programele de training, in ciuda carantinei. Prin urmare, doar 10% din clase au fost amanate sau anulate in a doua jumatate a lunii martie.
In ceea ce priveste divizia de Tehnologie, Dendrio si Elian au inregistrat o crestere a veniturilor cu 14%, ajungand la 17 milioane de lei. Profitul operational al diviziei tehnologice a crescut cu 1,5 milioane lei fata de primul trimestru al anului 2019. Prevazand migratia in masa catre modelul de lucru la distanta din Romania, Dendrio a lansat initiativa #WorkfromHome, punand la dispozitia clientilor si partenerilor grupului acces gratuit la platformele Microsoft si Cisco alaturi de expertiza tehnica a inginerilor Bittnet Group. Peste 40 de companii au apelat la aceasta oferta in perioada martie - aprilie. Adoptarea la noul model de lucru a continuat si in aprilie, cand Dendrio, divizia de integrare IT&C a Bittnet Group, a intrat pe piata de e-commerce prin lansarea unui magazin online de solutii IT&C - Dendrio Shop.
Pentru 2020, Grupul urmareste venituri de 125 milioane lei si un profit net de 2,5 milioane lei. In primul trimestru din 2020, Grupul a asigurat si semnat contracte in valoare totala de 30 milioane lei. Istoric, primul trimestru al anului a fost intotdeauna cea mai slaba perioada pentru grup. In ultimii ani, primul trimestru a contribuit cu numai 15% la totalul veniturilor consolidate generate intr-un an.