RO EN
Coșul este gol

SNN evita emisii anuale de 20 mil. tone CO2 prin operarea a 4 unitati nucleare CANDU

SN Nuclearelectrica SA a primit astazi, la CNE Cernavoda, vizita de lucru a unei delegatii a Departamentului de Stat pentru Energie din Statele Unite ale Americii, conduse de dr. Kathryn D. Huff, Secretar Adjunct in functie si Secretar Adjunct pentru Energie Nucleara din cadrul Departamentului pentru Energie.
Vizita Domniei Sale are in vedere continuarea cooperarii in baza Acordului Interguvernamental Romania-SUA parafat la Washington DC in luna octombrie 2020 si ratificat recent de statul roman, implicit a demararii acestei cooperari in timp util pentru realizarea Proiectului Unitatilor 3 si 4 conform strategiei aprobate in Adunarea Generala a Actionarilor SNN.
Astfel, conform strategiei, dezvoltarea Proiectului Unitatilor 3 si 4 este structurata in 3 etape derivate din experienta internationala in constructia de noi centrale nucleare: Etapa Pregatitoare estimata sa dureze 24 de luni in care se vor contracta servicii de asistenta tehnica, juridica si financiara pentru conturarea proiectului; Etapa de Lucrari Preliminare, cu o durata estimata de 18-24 de luni, in care contractorul IPC (inginerie, procurare, constructie) va realiza partea de inginerie critica a proiectului si documentatia de securitate nucleara. Etapa a treia va fi dedicata constructiei efective si va avea o durata de 69-78 de luni. In baza acestor etape de realizare, este estimat ca Unitatea 3 va intra in exploatare comerciala in anul 2030, iar Unitatea 4 in anul 2031.
“Sistemul energetic romanesc are nevoie de rezilienta si sustenabilitate, iar extinderea capacitatii nucleare in Romania, in contextul actualei tranzitii catre o economie curata, raspunde acestor necesitati, conduce la crestere economica si sociala, dezvoltarea lantului de aprovizionare, o cerinta necesara in paradigma decarbonizarii, crearea indirecta a aproximativ 19.000 locuri de munca la nivel de industrie, formare de noi generatii de specialisti simultan cu evitarea a 20 milioane tone CO2/an prin operarea a 4 unitati nucleare CANDU.”-Cosmin Ghita, Director General SNN
Cooperarea dintre Romania si SUA are in vedere extinderea capacitatilor nucleare ca solutie ferma la atingerea tintelor de decarbonizare, ambele state fiind puternic active la nivel international in promovarea tehnologiilor nucleare si a inovatiei nucleare pentru a raspunde eficient necesitatilor tranzitiei energetice pe termen mediu si lung, la timp si cu mentinerea costurilor decarbonizarii la un nivel sustenabil.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter