Divizia de dezvoltare de birouri a Skanska din Romania obtine o noua certificare WELL Health & Safety Rating, de aceasta data pentru propriul birou situat in cladirea Equilibrium 1. Dinamica spatiilor de birouri Skanska si implicarea angajatilor in mentinerea culturii WELL scoreaza alaturi de solutiile si strategiile implementate in cladire.
Compania adauga portofoliului sau inca o certificare WELL Health & Safety Rating, acordata de WELL International Building Institute in urma evaluarii de succes a strategiilor si solutiilor care vizeaza siguranta, sanatatea si starea de bine a ocupantilor cladirilor sau spatiilor noi sau deja existente. Procesul de evaluare urmareste politicile operationale, protocoalele de intretinere sau planurile de urgenta ale cladirii, dar si solutiile de responsabilizare si implicare a ocupantilor cladirilor in desfasurarea sustenabila a activitatii de zi cu zi.
Dupa ce toate proiectele dezvoltate de Skanska in Romania au obtinut certificarea WELL Health & Safety Rating inca de la inceputul pandemiei, compania obtine in 2022 o noua certificare, WELL Health & Safety Rating - Facility Operations and Management, acordata de aceasta data sediului sau din cladirea Equilibrium 1.
Dinamica de functionare a biroului, un aspect la fel de important ca solutiile inteligente implementate in cladire
Certificarea obtinuta in urma procesului de evaluare verificat de o entitate terta este bazata pe dovezi concrete si atesta eforturile continue ale companiei de a crea spatii de birouri care promoveaza sanatatea si starea de bine la locul de munca, atat prin intermediul solutiilor implementate, cat si prin cultura sa organizationala specifica, creata in jurul conceptului de well-being.
Acest lucru ne arata ca, pe langa solutiile inteligente implementate in cadrul spatiilor de birouri, contributia individuala a oamenilor care isi petrec timpul in ele este la fel de importanta pentru crearea si mentinerea unui mediu sigur, sanatos si echilibrat.
In urma evaluarii, spatiul de birouri al diviziei de dezvoltare comerciala a Skanska in Romania, cu o dimensiune de approx. 550 m², a reusit sa obtina rezultate remarcabile pentru 18 optimizari din toate cele sase categorii analizate: proceduri de curatenie si igienizare, programe de pregatire pentru situatii de urgenta, resurse pentru serviciile de sanatate, managementul calitatii aerului si apei, implicarea si comunicarea cu stakeholderii si inovatie.
„Pandemia a evidentiat rolul important pe care cladirile si, mai ales, gestionarea corecta a acestora il joaca in sprijinirea sanatatii, sigurantei si a starii de bine a oamenilor care isi petrec timpul in ele. Spatiile de birouri, cu atat mai mult, sunt responsabile sa fie pentru angajati un adevarat ecosistem in care grija pentru siguranta si pentru starea de bine a tuturor ghideaza activitatea de zi cu zi. Noi suntem de parere ca toate acestea nu ar trebui sa fie doar o serie de solutii si strategii, ci un stil de viata la care participam in mod activ impreuna” - spune Aurelia Luca, Vicepresedinte Executiv pentru Operatiunile din Ungaria si Romania din cadrul diviziei de dezvoltare a Skanska din CEE. „Astfel, noua certificare atesta nu doar siguranta cladirilor noastre, ci si implicarea oamenilor care interactioneaza cu ele in promovarea standardului de a trai WELL si in siguranta in fiecare zi” – adauga aceasta.
Printre criteriile analizate, Skanska s-a remarcat si prin planul sau de continuitate a business-ului chiar si in situatii de criza, precum pandemia de COVID-19. Acesta reuseste sa identifice strategiile esentiale pentru redresarea si functionarea business-ului in situatii de urgenta si continuarea la fel de eficienta a activitatii in regim remote.
Alte optimizari includ monitorizarea constanta a calitatii apei si a aerului, reducerea contactului cu suprafetele prin solutiile touch-free, utilizarea restrictionata a ingredientelor periculoase sau daunatoare in produsele de curatare, dezinfectie si igienizare, precum si comunicarea constanta cu stakeholderii si implicarea acestora in ecosistemul de buna functionare a cladirii. De asemenea, Skanska incurajeaza un stil de viata sanatos, gazduind o adevarata cultura a well-being-ului prin comunicarea constanta si facilitatile puse la dispozitia ocupantilor cladirii. Mai mult decat atat, compania a primit si o optimizare pentru inovatie acordata echipelor care au cel putin un membru acreditat WELL Professional.
Proiectele Skanska Equilibrium 1 si Campus 6.2 sunt primele cladiri de birouri din Romania care au obtinut certificarea WELL Health-Safety Rating, urmate de cladirea Campus 6.3. In 2022, Skanska isi intareste pozitionarea ca un lider in ceea ce priveste siguranta si starea de bine la locul de munca odata cu noua certificare WELL Health & Safety Rating obtinuta pentru biroul sau din cadrul cladirii Equilibrium 1.