RO EN
Coșul este gol

Comisia Europeana propune cresterea eficientei energetice cu 9% pana in anul 2030

Comisia Europeana a propus mai multe modificari la directiva privind eficienta energetica a cladirilor, care vor fi discutate pe 14 decembrie, a anuntat Gaspard Demur, team leader in cadrul DG Energy, Comisia Europeana, intr-o conferinta de profil.
"In contextul propunerilor Fit for 55, Comisia Europeana a propus revizuirea directivei privind eficienta energetica a cladirilor, intrucat cladirile reprezinta 40% din consumul de energie si 35% din emisiile de gaze, iar reabilitarea merge foarte incet in Europa", a spus el, in cadrul Forumului Romania Eficienta - Cladirile in contextul Fit for 55.
Astfel, Comisia Europeana propune o noua tinta de crestere a eficientei energetice cu 9% pana in anul 2030.
"Aceasta tinta este obligatorie pentru fiecare stat si va fi finantata prin contributie nationala. Propunem, de asemenea, sa crestem economia de energie cu 0,5% si fiecare stat membru trebuie sa concentreze pe sectoarele care au cel mai mare potential de economisire", a aratat Demur.
El a adaugat ca directiva privind eficienta energetica se adreseaza sectorului public.
"Propune, de asemenea, o obligatie anuala de renovare de 3% pentru toate cladirile publice. Totodata, propunem sa se dubleze sursele energetice folosite la cladiri, sa ajungem la 49% cota de energie regenerabila in cladiri pana in 2030", a precizat oficialul european.
"Am creat un grup de lucru privind consumatorul vulnerabil pentru a intelege clar ce inseamna saracia energetica. Sa avem o intelegere comuna la nivel national ce inseamna aceasta definitie a saraciei energetice. O prima intalnire a avut loc la 16 noiembrie si vom continua sa monitorizam saracia energetica, intrucat este un subiect-cheie la nivelul comisiei", a mai spus Demur la conferinta organizata de Asociatia Energy Policy Group (EPG).
Noua directiva va fi discutata pe 14 decembrie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter