RO EN
Coșul este gol

ACUE sustine introducerea rapida de masuri complementare de eficienta energetica

Federatia ACUE considera ca cea mai buna varianta este ajutorul financiar in functie de venit. Apreciem ca noua lege a consumatorului vulnerabil asigura sprijin financiar pentu un esantion reprezentativ de consumatori aflati in ipostaza vulnerabilitatii energetice.
ACUE sustine necesitatea introducerii unor masuri complementare de eficienta energetica - esentiale pentru a mentine preturile la energie cat mai accesibile pentru toti consumatorii:
- Acordarea unor facilitati fiscale pentru achizitia de echipamente eficiente energetic, respectiv pentru adoptarea de masuri de eficienta energetica a locuintei.
- Deblocarea proiectelor de eficienta energetica precum “Casa Eficienta Energetic” si instalarea de panouri fotovoltaice prin programul Casa verde
Digitalizarea joaca un rol important in observarea caracteristicilor consumatorilor, contribuind la identificarea si prioritizarea nevoilor acestora de implementare de masuri de eficienta energetica.
Mai exista oportunitati prin Fondul Social pentru Clima, care va oferi peste 70 de miliarde de euro pentru a sprijini investitiile in eficienta energetica, renovarea cladirilor, transportul curat si sprijinul la facturile de energie. Pe langa fondurile deja angajate in cadrul facilitatii de recuperare si rezilienta, ar trebui, la randul sau, sa ajute consumatorii sa devina mai pregatiti sa faca fata preturilor ridicate la energie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter