Ieri, 1 noiembrie, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, dr ing. Liviu Musat, impreuna cu primarul orasului Pucioasa, ing. Constantin Ana, au semnat primul contract de finantare POR pentru dezvoltarea infrastructurii turistice de la nivelul regiunii noastre. Unitatea Administrativ-Teritoriala Pucioasa, in calitate de beneficiar, va primi asistenta financiara nerambursabila pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunea balneoclimaterica orasul Pucioasa” in cadrul Programului Operational Regional, prin Axa prioritara 7 „Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului”, Prioritatea de investitii 7.1 „Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice”.
Contractul de finantare are o valoare totala de 21.429.171,23 lei, din care 20.122.968.65 lei reprezinta valoarea totala nerambursabila solicitata pentru dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunea balneoclimaterica Pucioasa. Prin acest proiect, ce are o durata de implementare de 48 de luni de la semnarea contractului, se urmareste reabilitarea infrastructurii rutiere in suprafata totala de peste 6 kilometri de strazi, precum si crearea de spatii verzi in suprafata totala de peste 7 mii de metri patrati. Rezultatul obtinut in urma derularii acestui proiect important pentru dezvoltarea turistica a orasulului Pucioasa va fi cresterea numarului de vizitatori in statiunea balneoclimaterica cu peste 20% fata de anul 2015, in termen de 5 ani de la finalizarea contractului.
La nivelul regiunii Sud Muntenia, in cadrul Programului Operational Regional s-au depus in total 811 proiecte, prin care aplicantii solicita fonduri FEDR si de la bugetul de stat in valoare de peste 3 miliarde de lei. Dintre acestea, pana in prezent s-au semnat contracte de finantare pentru 93 de aplicatii, prin care beneficiarii vor obtine fonduri nerambursabile ce insumeaza peste 510 milioane de lei.