RO EN
Coșul este gol

EUROFER: Amenintarea supracapacitatii de productie a otelului

Asociatia Europeana a Otelului (EUROFER) sarbatoreste, astazi, a sasea Zi Europeana a Otelului. Tema pentru evenimentul de anul acesta a fost “Construirea unui viitor solid precum otelul”, care a cuprins importanta strategica a otelului pentru economia UE. Acest eveniment coincide cu cea de-a 40-a aniversare a EUROFER si a fost o ocazie pentru ca industria europeana a otelului sa evidentieze provocarile sale prioritare.
Intr-un discurs tinut chiar inaintea Zilei Europene a Otelului 2016, Presedintele EUROFER Geert Van Poelvoorde a spus: “Principalele noastre prioritati sunt: confruntarea cu o capacitate excedentara globala - in special in China; modernizarea instrumentelor de protectie comerciala a Europei (TDI); Neacordarea statutului de economie de piata (MES) Chinei, pana cand tara nu va indeplini criteriile de economie de piata ale UE, o revizuire eficienta si pro-competitivitate a schemei Uniunii Europene de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS), precum si crearea unei economii circulare in Europa, care sa adreseze proprietatile 100% reciclabile si permanente ale otelului.”
Comentariile lui Van Poelvoorde au venit la doar cateva zile dupa conferinta organizata de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE) privind excesul de capacitate si ajustarea structurala in sectorul siderurgic, la care a participat EUROFER. Aceasta reuniune a OCDE s-a incheiat neconcludent la inceputul saptamanii, cu lipsa unui acord privind o abordare globala a reducerii capacitatii excedentare.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter